MS&WOOD dobitnik prestižne nagrade ‘Pobjednik’ BIGG SEE Product Design Award 2018

MS&WOOD dobitnik prestižne nagrade ‘Pobjednik’ BIGG SEE Product Design Award 2018

 

Bosanskohercegovačkom proizvođaču namještaja MS&WOOD pripala je nagrada “Pobjednik” renomirane BIG SEE Product Design Award 2018 u kategoriji Home, koju dodjeljuje Centar za kreativno gospodarstvo Jugoistočne Evrope BIG.

 

BIG SEE Product Design Award 2018  – WINNER dodijeljena je MS&WOOD-u sinoć za kolekciju Elle dizajnerice Nataše Perković na svečanosti otvaranja Mjeseca dizajna u Ljubljani. Nagrade BIG SEE predstavljaju oblik istraživanja, priznanja, udruživanja i izlaganja ekonomske i kreativne elite u regionu i njihove izvrsnosti – u cilju podizanja svijesti o potencijalu regiona. “Osjećamo i tvrdimo  da je Jugoistočna Evropa najkreativniji region na svijetu”, jedno je od obrazloženja koje se sinoć moglo čuti od organizatora.

“Ovo je veliko priznanje za cijelu bosanskohercegovačku industriju namještaja. Nakon German Design Award Njemačkog vijeća za dizajn, te Iconic Award sajma u Kelnu, nagrada Velikog pobjednika BIG SEE Product Design Award Winner 2018 snažna su podrška nastojanjima da istrajemo u našoj viziji. Mi smo majstori. Volimo izazove. Uživamo u jednostavnom. Sklad je naš imperativ. Miroljubivo okruženje, okoliš, porodica i zdravlje su vrijednosti koje nas motiviraju na angažman. Solidarnost i human odnos su dokaz da budemo bolji ljudi. Jugoistočna Evropa oduvijek je imala kreativnu snagu kakva se rijetko sreće. Ujedninimo se, upotrijebimo energiju u plemenite i svima korisne svrhe. Pobijedimo predrasude i podjele. Ova nagrada nas obavezuje da našu Bosnu i Hercegovinu i regiju u kojoj živimo učinom boljim mjestom za življenje”, izjavio je Muhamed Pilav direktor kompanije MS&WOOD.

A to bolje mjesto je zapravo mjesto novih ideja, obrazovanih ljudi i društva u kojem je snaga vizije ujedno snaga različitosti. “Mi dolazimo upravo iz jednog takvog društva u kojem je jedinstvo u različitostima multikulturalne zajednice posebna vrijednost. Zato insistitamo na sticanju znanja pa smo osnovali prije 4 godine MS&WOOD College. Zbog toga nam je stalo do očuvanja šuma pri čemu smo do sada zasadili na desetine hiljada sadnica nove šume. A pomažemo i u obrazovanju, jer najbolji studenti i svi učenici Srednje tehničke škole u gradiću u kojem se nalazi naša fabrika su naši stipendisti”, kazao je Pilav.

Ovogodišnje izdanje BIG SEE platforme za podršku i razvoj kreativne industrije održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva za kulturu Republike Slovenije kao centralna komponenta uglednog Mjeseca dizajna koji je se održava od 16. do 23. oktobar u Ljubljani. BIG SEE Awards obuhvataju najbolje u regiji Jugoistoče Evrope u šest kategorija iz 18 zemalja: Albanija, Austrija, Bugarska, Bosna i Hercegovina, Kipar, Češka Republika, Crna Gora, Grčka, Hrvatska, Italija, Kosovo, Mađarska, Makedonija, Moldavija, Rumunija, Slovačka, Slovenija i Srbija.

Nagrade BIG SEE dodijeljuju se u oblastima kao što su BIG SEE Product Design Award (nagrada za dizajn najboljeg proizvoda), BIG SEE Interior Design (nagrada za dizajn enterijera), BIG SEE Fashion Design Award (modna nagrada), BIG SEE Wood Design Award (dizajnerska nagrada) i BIG SEE Toursim Award (turisticka nagrada).

Previous 'Eko sir Puđa' iz Livna pobjednik Festivala sireva Balkana
Next Predstavljena knjiga 'Epitafi bosanskih duša' autora Nenada Tanovića

You might also like

Ekonomija/Biznis

Turković posjetila ‘Willonu’ koja dnevno prizvodi 20.000 zaštitnih maski

 Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković posjetila je podružnicu firme ”Willona” u Kaknju koja proizvodi zaštitne maske za lice. Poručila je da je ovo jedna od

MADE IN BOSNIA-387

AS: Za 3 sedmice proizvedeno i kupcima isporučeno preko 22 miliona kg prehrambenih proizvoda

U posljednjih mjesec dana dok se svijet, susjedne države i Bosna i Hercegovina bore sa pandemijom korona virusa, proizvodnja robe domaćih kompanija koje su u sastavu AS grupacije ne spava.

MADE IN BOSNIA-387

Kahva Emina dobitnik „Zlatne plakete za kvalitet proizvoda“ 2019

  Kafa Emina, proizvođača AC Food, dobitnik je nagrade „Zlatna plaketa za kvalitet proizvoda“ 2019 Međunarodnog sajma turizma i privrede PANNOS nedavno održanog u Tuzli. Nagrada je dodijeljena nakon provedenih