Bilino Polje: Tuka dobio dres reprezentacije i praćen ovacijama publike otrčao počasni krug (Video)

Neposredno pred početak kvalifikacionog susreta između Bosne i Hercegovine i Velsa, koji je naša selekcija dobila 2:0,  na travnjaku stadiona Bilino polje upriličena je manja svečanost.

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine i njen najbolji strijelac svih vremena uručio je dres Zmajeva Amelu Tuki, bronzanom sa Svjestskog prvenstva u Pekingu i čovjeku s najboljim rezultatom na 800 metara u ovoj sezoni.

Nakon što mu je Džeko uručio dres Tuka je otrčao jedan počasni krug uz gromoglasno skandiranje publike na Bilinom polju.

(mb/faktor.ba)

Previous Britanski mediji o bosanskim piramidama: Zaboravite Egipat!
Next ZBOG 'TRI PRSTA': Navijači Fenerbahčea i Bešiktaša traže protjerivanje srbijanskih fudbalera

You might also like

SPORT

U Mostaru će uskoro moći igrati i reprezentacija

Intenzivirani su radovi na budućoj velikoj tribini stadiona Rođeni, koja će biti nosilac UEFA standarda koji će omogućavati odigravanje evropskih takmičenja, kao i utakmica nacionalne fudbalske selekcije Bosne i Hercegovine.

SPORT

Samardžić osvojila bronzu, Cerić 5. na Judo Grand Prix turniru u Austriji

Nakon kolosalnog uspjeha izvanredne Aleksandre Samardžć, 3.mjesto/bronzana medalja/, danas na istom takmičenju, Larisa Ceric plasirala se na 5. mjesto. Našoj najboljoj sportašici malo je nedostajalo do bronzane medalje. Ipak, ovaj

SPORT

Triatlon kup “Kulin ban“ na Boračkom jezeru od 6. do 8. septembra

Triatlon asocijacija u Bosni i Hercegovini, kao punopravna članica Olimpijskog komiteta BiH, Svjetske triatlon asocijacije i Evropske triatlon unije organizuje 16. po redu Međunarodni triatlon kup “Kulin ban“ na Boračkom