Sarajevski festival turizma: 13.000 palačinki za Guinnessov rekord

Sarajevski festival turizma: 13.000 palačinki za Guinnessov rekord

 

Na platou Centra Skenderija u Sarajevu jutros u 7,30 sati krenuo je pohod na obaranje Guinnessovog rekorda u serviranju palačinaka. Udruženje kuhara u Bosni i Hercegovini i klub ljubitelja palačinaka vrijedno rade kako bi za osam sati koliko imaju na raspolaganju uspjeli pripremiti 13 hiljada palačinaka.

Nermin Hodžić, predsjednik Udruženja kuhara u Bosni i Hercegovini, kazao je kako će učiniti sve da rekord koji je postignut prošle godine u Moskvi, kada je servirano 12.716 palačinaka, bude oboren upravo danas u 15,30 sati tokom održavanja Sarajevskog festivala turizma. Hodžić ističe da će na pripremi i serviranju učestvovati 140 kuhara i ljubitelja palačinaka.

Palačinke pripremljene tokom obaranja rekorda će, uz pomoć organizacije Pomozi.ba, biti dostavljene socijalno ugroženoj kategoriji stanovništva, domovima za nezbrinutu djecu, domovima za zbrinjavanje starih lica, kao i migrantima i drugima koje će ova gesta obradovati – prenose agencije.

 

 

Previous Posjetioci Sajma turizma zanimali se za ćupove grnčara iz sela Liješeva (VIDEO)
Next Na današnji dan krunisan Tvrtko I Kotromanić - Bosna postala kraljevstvo!

You might also like

NAŠI DANI

Grand Prix za uposlenike i aktiviste Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine

  Nagrada Europa Nostra najprestižnija je evropska nagrada za naslijeđe… Na dodjeli nagrada Europa Nostra za kulturno naslijeđe, koja je održana 24. maja 2016. godine u Madridu, proglašeni su i

NAŠI DANI

Još i danas zamiriše trešnja: Dani trešnje Mostar 2015.

Međunarodni sajam „Dani trešnje“ u Mostaru idealna su prilika za promocju trešnje i za pripremu jela od trešnje. Udruženje kuhara Bosne i Hercegovine  će prvog dana sajma „Dani trešnje“ 27.05.2015.

NAŠI DANI

Schwarz: Biden nosi Bosnu u srcu. Iskoristimo šansu (Video)

Stefan Schwarz, direktor Evropskog balkanskog instituta i bivši zastupnik u Bundestagu razgovarao je za AJB.