Bosanski rukometaši trenirali u Tuzli, sutra susret s Česima

Bosanski rukometaši trenirali u Tuzli, sutra susret s Česima

 

Rukometni reprezentativci Bosne i Hercegovine večeras su u Mejdanu odradili lakši, taktički trening, uoči sutrašnje utakmicu protiv Češke, u kvalifikacijama za evropsko prvenstvo 2020. godine.

Kao što je selektor Bilal Šuman najavio, igrači su se više relaksirali, jer su u  48 sati imali dva duža putovanja i utakmicu s Bjelorusijom, koju smo srećom riješili u svoju korist, rezultatom 30:29.

Večeras nije trenirao Mirsad Terzić koji je u Minsku nastupio povrijeđen.

– Bitno je da se igrači odmore i dobro naspavaju, jer je ovo bio zaista iscrpljujući put. Nadam se da će sutra za susret s Česima biti dovoljno oporavljeni – izjavio je Šuman za Fenu.

Prije „zmajeva“ jednoiposatni, otvoreni trening, imali su reprezentativci Češke, šeste selekcije sa posljednjeg evropskog prvenstva i svakako najteži protivnik našoj izabranoj vrsti u ovim kvalifikacijama.

Naši rukometaši pobjedom nad Bjelorusijom u gostima pobudili su interes domaće javnosti. Navijačka skupina ‘BH FANATICOS’ ističe kako ova utakmica ima veliko značenje, kako sportski tako i moralno.

-Momcima treba dati maksimalnu podršku. Oni ginu za ovaj dres, znajući koliko je svet.
Bili smo sa njima u najboljim vremenima, biti ćemo i sutra!
Podrška je potrebna i treneru Šumanu koji daje zadnji atom snage da ova reprezentacija može funkcionisati. Kako van, tako i unutar nje.

Izgovora nema! Spasimo BH rukomet!

SVI U TUZLU! – poručuju navijači bosanskohercegovačkih selekcija.

Meč Bosna i Hercegovina – Češka igra se u subotu od 20 sati. Susret će prenositi i državna televizija – BHT.

Previous Bosanska 'ASA Grupacija' preuzela kompaniju Žitoprodukt iz Srbije
Next Prašuma Perućica, jedinstveni biser biodiverziteta na tlu Evrope

You might also like

SPORT

U Bayernu potvrdili interes za Vedada Ibiševića!

Karl-Heinz Rummenigge, predsjednik Fudbalskog kluba Bayern potvrdio je da je bavarski div zainteresovan za angažman Vedada Ibiševića (33), napadača Herthe i proslavljenog fudbalskog reprezentativca Bosne i Hercegovine, izvještavaju brojni mediji

NAŠI DANI

Show na Sarajevskom aerodromu: Fanovi Ronalda dočekali na zanimljiv način

Ni hladno sarajevsko poslijepodne i kiša koja ga prati, nisu spriječili stotinjak fanova Cristiana Ronalda da ga dočekaju na Sarajevskom aerodromu gdje je stigao zajedno s ostatkom reprezentacije Portugala. Reprezentacija

SPORT

Adnan Ćatić večeras ponovo u ringu

Petorostruki šampion svijeta Adnan Ćatić u subotu navečer u Hamburgu bori se protiv 12 godina mlađeg Time Rosta. Borba našeg boksera očekuje se oko 22,00 sati, a prije njega u