Sarajevo: Održan skup podrške policiji KS. Uhapšen osumnjičeni za ubistva policajaca

Sarajevo: Održan skup podrške policiji KS. Uhapšen osumnjičeni za ubistva policajaca

 

Bosanskohercegovačko kulturno udruženje “Val” nakon brutalnog ubistva dvojice policajca u sarajevskom naselju Alipašino Polje, večeras je na Trgu Djece Sarajeva organiziralo skup na kojem su građani Sarajeva dali podršku policiji Kantona Sarajevo.

U ime organizatora obratio se Bojan Zec Filipović koji je izjavio kako su odlučili skup organizirati putem društvenih mreža.

”Željeli smo na spontan način organizirati skup i pokazati da stanovnici grada Sarajeva podržavaju rad policijskih struktura u KS i BiH, s jedne strane, a s druge strane, želimo jasno da kažemo da ne želimo pristati da živimo u sistemu koji nije spreman da rigorozno kažnjava one koji su se spremni miješati u zakon“, istakao je.

Dodao je kako je ovo što se desilo samo vrh ledenog brijega i da tretiranje i dopuštanje ovakvog razvoja kriminalnih aktivnosti mora prestati.U Sarajevu održan skup podrÅ¡ke policiji KS-a

 

Smatraju kako policija radi dobar posao, a uvjereni su i da se tužilaštva i sudovi moraju ozbiljnije i rigoroznije odnositi prema onima koji su se spremni ogriješiti o zakon.

”Ako pričamo o ovlaštenjima, trebamo pričati o ovlaštenjima tužilaštva, sudova i trebamo pričati o sudovima koji brže, efikasnije i rigoroznije kažnjavaju one koji su se spremni ogriješiti o zakon bez obzira o kakvom se prijestupu radi“, ističe.

Dodao je kako je evidentno da država mora pokazati više snage i spremnosti da brani svoje vrijednosti.

”Vrijednosti demokratske države jesu vladavina prava. Ovo u ovom trenutku ne izgleda kao vladavina prava i to je ono što sve nas boli i razlog što smo se okupili“, poručio je.

Povodom ubistva dvojice policajaca, danas je proglašen Dan žalosti u Bosni i Hercegovini i zastave su spuštene na pola koplja, a za ubijene policajce na skupu je položeno i cvijeće.

U pucnjavi koja se dogodila u petak, 26. oktobra, oko četiri sata ujutro, u sarajevskom naselju Alipašino Polje ubijen je policijski službenik Adis Šehović, dok je Davor Vujinović teško povrijeđen. Vujinović je preminuo u Univerzitetsko-kliničkom centru u Sarajevu u petak poslijepodnevnim satima.

Do pucnjave je došlo kada su policijski službenici zatekli grupu kriminalaca u krađi vozila u Geteovoj ulici, u naselju Alipašino Polje.

Uhapšen osumnjičeni

Pripadnici MUP-a KS uhapsili su jednu osoba koja se dovodi u vezu s ubistvom sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića – prenijeli su večeras sarajevski mediji.

Ona je privedena u prostorije Tužilaštva Kantona Sarajevo na ispitivanje i određeno joj je 24-satno zadržavanje.

Uhapšen je Srećko Trifković, poznati automafijaš iz Istočnog Sarajeva.

– Ova osoba je predata u nadležnost Tužilaštva KS i nalazi se na zadržavanju. Više informacija biće poznato nakon tužilačke odluke – rekla  je Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS.

 

Izvor: Agencije

Previous Sve više mladih i uspješnih Bosanaca vraća se u domovinu (VIDEO)
Next Fondacija Mozaik - 700.000 KM za društvene biznise mladih

You might also like

NAŠI DANI

Izetbegović: Radit ćemo na svemu što će napraviti red i vladavinu zakona u Bosni i Hercegovini

U Vijećnici u Sanskom Mostu održana je tribina u organizaciji Općinskog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) Sanski Most, kojoj je prisustvovao i predsjednik te stranke Bakir Izetbegović. Izetbegović je istaknuo

NAŠI DANI

U Bosnu i Hercegovinu stigao 13. kontingent vakcina iz mehanizma “EU4Health”

 Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine objavilo je jutros da je u Bosnu i Hercegovini stigao 13. kontingent vakcina protiv Covid-19 iz programa Evropske unije “EU4Health”. Radi se o 12.870 doza

OTPOR BOSNE

General Dudaković: Mi moramo ostati ovdje i nikada ne smijemo biti poniženi

U Domu mladih (Sarajevo) večeras je održana manifestacija “Domovina u srcu” u organizaciji Saveza bošnjačkih nevladinih organizacija, koja okuplja blizu 60 bošnjačkih organizacija, a čemu je glavni povod bio Dan