Ogromno interesovanje za meč Austrija-Bosna i Hercegovina: Prodano već 30.000 ulaznica

Ogromno interesovanje za meč Austrija-Bosna i Hercegovina: Prodano već 30.000 ulaznica

 

Za utakmicu petog kola grupe ”3” UEFA Lige nacija ”B” između fudbalskih reprezentacija Austrije i Bosne i Hercegovine, koja će se igrati 15. novembra u Beču, vlada ogromno interesovanje.

Kako je Fudbalski savez Austrije na oficijelnom Twitter nalogu objavio, do danas prodano je 30.000 ulaznica za spomenuti meč.

Očekuje se kako će reprezentativce Bosne i Hercegovine bodriti oko 15.000 navijača sa tribina stadiona ”Ernst Happel”, kapaciteta 50.865. sjedećih mjesta.

Veliki broj ulaznica kupuju Bosanci i Hercegovci nastanjeni u Austriji, ali i drugim okolnim zapadnoevropskim državama. Shodno tome, podršku izabranicima selektora Roberta Prosinečkog sa tribina pružit će mnogo više navijača, od prvobitno predviđenog broja, odnosno 2.702 ulaznice koje je dobio Nogometni/Fudbalski savez BiH (N/FS BiH) za gostujući sektor.

Poslije četiri odigrana kola u grupi ”3” UEFA Lige nacija ”B” Bosna i Hercegovina je prva sa devet bodova. Austrija je sakupila tri, dok je Sjeverna Irska bez bodova.

Dakle, ukoliko Bosna i Hercegovina ostane neporažena u Beču ili izgubi jednim golom razlike uz postignuti pogodak osvojit će prvo mjesto u grupi, plasirati se u baraž za EURO 2020 i elitnu UEFA Ligu nacija ”A” bez obzira na rezultat susreta posljednjeg kola 18. novembra u Belfastu, kada će snage odmjeriti Sjeverna Irska i Austrija.

 

Izvor: Agencije

Previous Promet industrije u Bosni i Hercegovini bilјеži rаst zа 8,9 posto
Next Prevent Components proizvodit će komponente za Aston Martin

You might also like

SPORT

Bosanski rukometaši u nedjelju u Tuzli ponovo s Fincima: ‘Sve je u našim rukama.. idemo korak po korak’

Rukometna selekcija Bosne i Hercegovine gostovala je u 3. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Finskoj, gdje su bosanskohercegovački zmajevi ostvarili pobjedu rezultatom 30:26 i tako ostvarili odličan rezultat pred

SPORT

Selektor: Veoma nam je važno što ćemo igrati u Bosni i Hercegovini

Žrijeb play-offa za Euro 2020. obavljen je danas u sjedištu UEFA u Nyonu. Kao što je poznato, reprezentacija Bosne i Hercegovine će se u polufinalu play-offa sastati sa Sjevernom Irskom

SPORT

Begić: Kod izbora selektora Bosne i Hercegovine treba slušati puls navijača i igrača

Nikoga ne nagovaram kako da glasa. Zar u ovoj zemlji čovjek ne smije imati svoje mišljenje?! Zar nije u redu da budete za nekoga, da smatrate da je taj neko