Prevent Components proizvodit će komponente za Aston Martin

Prevent Components proizvodit će komponente za Aston Martin

 

Prevent Components u prva tri kvartala ove godine značajno je proširio proizvodne kapacitete i ostvario nova tržišta. Proširena je saradnja sa poznatim svjetskim brendom premium vozila Aston Martin. Radi se o prozvodnji plastičnih komponenti za unutrašnjost vozila.

„Imajući u vidu visoke standarde i tehnologiju koju Aston Martin koristi, te specifičnost izrade komponenti, ova saradnja predstavlja potvrdu kvaliteta i stručnosti tima Prevent Compontsa kada je u pitanju proizvodnja po visokim standradima moderne tehnologije“, izjavio je Enes Hadžiahmić, direktor ove kompanije te dodao da se pored trenutnih radi i na razvoju novih komponenti za ovaj brend.

Prevent Components je u proteklom periodu pokrenuo i nove projekte za brendove kao što su Volvo, Land Rover i Jaguar, gdje se pozicionirao kao pouzdan i kvalitetan dobavljač plastičnih komponenti za unutrašnjost vozila.

Uvođenjem novih projekata planirano je i dodatno zapošljvanje. Prevent Components je početkom godine završio je izgradnju nove proizvodne hale na površini od 10.800 m2, te je investirano u razvoj novih tehnologija u segmentu obrade plastike i poliuretana.

Prevent Components, članica Prevent grupacije, djeluje na dvije lokacije, Srebrenica i Goražde, pri čemu ukupno zapošljava 200 uposlenika. Svoje proizvode plasira na tržišta Evrope, Azije, Afrike i Amerike.

Previous Ogromno interesovanje za meč Austrija-Bosna i Hercegovina: Prodano već 30.000 ulaznica
Next Institut za historiju predstavio nova 'Historijska traganja' i 'Priloge' (VIDEO)

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Firma iz Zenice izvozi najmodernije industrijske peći u Indiju

Širom Bosne i Hercegovine postoje firme koje proizvode najmodernije proizvode i opremu koja završava na zahtjevnim tržištima Evrope, Sjedinjenih Američkih Država (SAD), ali i dalekih azijskih zemalja, javlja Anadolu. Upravo

Ekonomija/Biznis

Niče nova bolnica u sarajevskom Novom Gradu

Izgradnja nove bolnice, prve u općini Novi Grad napreduje prema planovima investitora ASA Holding grupacije. -Investicija vrijednosti veće od stotinu miliona KM u vremenu globalne ekonomske i finansijske krize poželjna

Ekonomija/Biznis

Hoše komerc obilježava 40 godina poslovanja – kompanija zapošljava 223 radnika

  Hoše komerc, domaći tržni lanac sa najdužom tradicijom, ove godine obilježava 40 godina uspješnog poslovanja. Prva trgovačka radnja otvorena je prije 40 godina iz koje je pokrenut cijeli posao