Nakon istraživanja dragocjenih metala u Varešu: Utrostručena vrijednost australijske kompanije

Nakon istraživanja dragocjenih metala u Varešu: Utrostručena vrijednost australijske kompanije

 

Kompanija Adriatic Metals nastavila je sa istraživanjem dragocjenih metala u Varešu i došla do najboljih rezultata do sada, objavio je danas australijski list The West Australian, prenosi BiznisInfo.

– Adriatic Metals je nastavio sa nevjerovatnim rezultatima iskopavanja u Bosni. Posljednji rezultati na presjeku od 24 metra pokazuju 8,6 grama zlata po toni (g/t), i 332 g/t srebra iz rupe od 226 metara– navodi list.

Dodaje se da je na presjeku od 42 metra nađeno 14,1 posto cinka, 8,4 posto olova, 5,7 g/t zlata, 245 g/t srebra, 1,4% bakra i 34% barita, u rupi od 222 metra, u iskopištu Rupice.

– Ovo su najbolji rezultati kompanije dosada u Bosni i Hercegovini sa dramatičnim efektima, i pokazuju perspektivu dragocjenih metala sa dodatkom očitih mogućnosti kada je riječ o baznim metalima – navodi australijski list.

List navodi da je riječ o izuzetnoj gustini dragocjenih metala.

U augustu ove godine kompanije je saopštila da je dobila jednoglasno odobrenje lokalnog vijeća za proširenje koncesije u Rupicama sjeverozapano i jugozapadno, čime je otvorena dodatna teritorija za istraživanje i razvoj.

Vijednost dionice ove kompanije se više nego utrostručila od izlaska na australijsku berzu prije šest mjeseci, a ukupna tržišna kapitalizacija (vrijednost) firme danas je 82 miliona dolara, piše BiznisInfo.  

Previous U nedjelju studenti pohode bosanski Kraljevski grad Bobovac
Next Novi hotelski brend Ibis Styles u Sarajevu, investicija vrijedna 30 miliona KM

You might also like

Ekonomija/Biznis

AS Holding na najvećem svjetskom sajmu hrane i pića: ANUGA i ovaj put osigurala nove kupce

AS Holding se i ove godine predstavio na najvećem sajmu hrane i pića na svijetu  ANUGA koji je održan prošle sedmice u njemačkom gradu Keln. Uz proširenje saradnje sa postojećim

Ekonomija/Biznis

Rudnik Soli u Tuzli: Od crnih dana do rekordne proizvodnje (Video)

  Prije dvije godine Rudnik Soli je trebao ići u stečajni postupak. Danas je ovo preduzeće, u prvoj polovini ove godine, ostvarilo dobit od 1,3 miliona KM. Ostvarili su i

Ekonomija/Biznis

Karić: Autoput od Konjica do Mostara može ići kroz Prenj uz uštedu od 300 miliona eura

Prema analizi idejnog projekta na Koridoru 5c na trasi od Konjica do Mostara, koju su uradile JP Autoceste FBiH, južni dio autoputa A1 bi mogao biti pomjeren i ići kroz