Novi hotelski brend Ibis Styles u Sarajevu, investicija vrijedna 30 miliona KM

Novi hotelski brend Ibis Styles u Sarajevu, investicija vrijedna 30 miliona KM

 

Na mjestu nekadašnjeg hotela Sarajevo u općini Novi Grad uskoro će biti otvoren novi hotelski brend Ibis Styles, čime će biti obogaćena hotelsko – turistička ponuda u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Hotel Ibis Styles Sarajevo, dio je jedne od najvećih svjetskih grupacija AccorHotels, a sredinom novembra otvorit će svoja vrata prvim posjetiocima Sarajeva i domaćim gostima.

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić zajedno sa saradnicima i predstavnicima hotela obišao je danas radove na dogradnji i opremanju novih hotelskih sadražaja koji se privode kraju. Tom prilikom je kazao da je kupovina i dogradnja hotela u vrijednosti od 30 miliona KM najveća strana investicija u općini Novi Grad u ovoj godini.

„Za nas je ova investicija vrlo značajan, jer se radi o otvaranju oko 30 novih radnih mjesta, tako da će sada u hotelu raditi 70 uposlenih. U ukupnom ambijentu razvoja turizma u našem glavnom gradu i državi vrlo je značajno da imamo jedan svjetski lanac,  kao što je Accor grupacija i njihov brend Ibis Styles. Možemo reći da se radi o jednom od najvećih i najboljih hotela u Sarajevu sa kapacitetom od blizu 200 soba. Općina je bila uključena od početka u proces planiranja, izgradnje, izdavanja građevinske dozvole, pa do procesa njegovog završetka. Zadovoljstvo nam je da se radovi privode kraju i da će uskoro hotel biti u funkciji“, izjavio je općinski načelnik Semir Efendić.

Posebno je istakao značaj angažmana isključivo domaće operative, gdje radove izvodi više od dvije stotine radnika iz 50 domaćih firmi, što svakako ima pozitivne efekte na razvoj naše privrede.

Također je dodao da će uskoro biti izdata građevinska dozvola za izgradnju još jednog hotela u sklopu jedne turske grupacije koji će se graditi u blizini Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Elmira Lalić, konsultant za marketing istakla je da je Ibis Styles hotel, brend koji svoju konkurentsku prednost bazira na zanimljivim dizajnima.

„Hotel je specifičan po tome što u svom sadržaju ima unikatan dizajn i to će biti svojevrsni prikaz Sarajeva u svim njegovim različitostima, a svaki element dizajna simbolizira nešto što imamo u Sarajevu, kao što su bosanski ćilimi, Zimske olimpijske igre, dok novi elementi simboliziraju novi pokret u Sarajevu, tako da će ovaj hotel, na neki način, biti prolaz u Sarajevo za turiste. Sama lokacija hotela je vrlo pristupačna za goste koji odsjedaju u hotelu da bi uživali u Sarajevu, ali i za kompanije. Hotel je od Međunarodnog aerodroma udaljen pet minuta, a nije puno udaljen ni od starog dijela grada. Konferencijski kapaciteti će biti najbolji u glavnom gradu. Konferencijske dvorane moći će da prime do 800 gostiju, tako da će biti privlačan i za kompanije“, kazala je Elmira.

Novi hotelski brand Ibis Styles, spada u kolekciju ekonomskih, gradskih hotela koji posluju na preko 400 lokacija širom svijeta. Njegovim otvaranjem daje se poticaj domaćoj ekonomiji, a dolazak jednog od najbrže rastućih i najprepoznatljivijih AccorHotels brendova na bh. tržište unaprijedit će i standard kvalitete u hotelskoj industriji – navode iz Općine Novi Grad.

Previous Nakon istraživanja dragocjenih metala u Varešu: Utrostručena vrijednost australijske kompanije
Next Crna Gora zabranila ulazak u zemlju četvorici srbijanskih intelektualaca

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Firma Benedict iz V. Kladuše jača proizvodnju ventilacijske i elektro opreme, upošljavaju desetine novih radnika

  Firma Benedict iz Velike Kladuše, koja se bavi proizvodnjom ventilacijske i elektro opreme, uskoro će zaposliti 25 radnica i to u sektoru proizvodnje elektro opreme, rekao je eKapiji direktor firme Amir

Ekonomija/Biznis

Od 15. decembra “Arix” na policama trgovina u Bosni i Hercegovini

Zvanično je završena rekonstrukcija parovoda od Termoelektrane Tuzla do Fabrike deterženata “Dita” Tuzla. Para bi u sistem trebala biti puštena već danas, čime bi početkom naredne sedmice počela proizvodnja praškastog

Ekonomija/Biznis

U Srebrenici se dnevno proizvede 400 kilograma rahat lokuma

  U pogonu tjestenina prehrambene industrije „Klas“ iz Sarajeva, u srebreničkom naselju Klisa nedavno je počela proizvodnja tradicionalnog bosanskohercegovačkog proizvoda rahat lokuma. U procesu proizvodnje rahat lokuma u Srebrenici zaposleno