U subotu 117. sarajevski derbi: Iz oba tabora pozivaju navijače da dođu i uživaju u fudbalu

U subotu 117. sarajevski derbi: Iz oba tabora pozivaju navijače da dođu i uživaju u fudbalu

 

Fudbaleri Sarajeva i Željezničara u subotu će na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase” odigrati 117. prvenstveni vječiti derbi u kojem su bodovi neophodni objema ekipama, “bordo” timu da ostane na vrhu tabele, a “plavima” da se vrate u trku za naslov šampiona Bosne i Hercegovine.

Stoga susret 16. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine osim velikog rivaliteta dva sarajevska kluba donosi i borbu za jako važne bodove.

Husref Musemić, šef stručnog štaba Sarajeva, istakao je da mu je jako drago da derbi zaziva veliko interesovanje i što će ga još dugo imati.

“Nismo napravili dobru uvertiru, jer smo poraženi i jedni i drugi, ali i to je fudbal. O derbiju je sve ispričano, nikada forma ili položaj na tabeli nisu presudni faktor. Bio bih zadovoljan, ako se približno ponovi utakmica iz prošlog derbija na Grbavici kada je bilo 2:2, ali da mi pobijedimo. Domaćini smo i imamo imperativ pobjede. Imamo pet bodova prednosti, ali o tome ne reazmišljamo, nego o samo o sutrašnjim bodovima. Kadrovski problemi Željezničara nas neće zavarati, jer to može biti ‘mač s dvije oštrice’. Svi igrači su spremni, a na nama je da odaberemo najbolje. Pozivam navijače da dođu na Koševo, uživaju u fudbalu i da sve protekne fer i korektno i, normalno, da mi na kraju pobijedimo”, kazao je Musemić.

Milomir Odović, njegov kolega na klupi Željezničara, naglasio je da je derbi najvažnija utakmica za gradske rivale, bez obzira na bodovni saldo i stanje na tabeli.

“Doživio sam mnogo derbija i raduje me da se tradicija nastavlja. Naravno, praktično najvažnija utakmica u kojoj ne treba posebno motivisati igrače, ali što se tiče konkretno ove utakmice mislim da Sarajevo ima nešto povoljniju situaciju. Imaju kontinuitet dobrih igara, ali to ne treba ništa da znači. Mislim da i naša ekipa ima kvalitetan sastav da se suprotstavi ekipi Sarajeva. Sve smo snage podredili tome. Izaći ćemo u prilično kvalitetnom sastavu i na pravi način odgovoriti izazovu. U takvoj situaciji imaćemo svoje šanse na derbiju”, rekao je Odović.

Odović je izrazio nadu da će se svi u klubu uozbiljiti te da će igrači na terenu dati sve od sebe i na taj način opravdati očekivanja navijača “Želje”.

Kapiten “bordo” tima Krste Velkoski bio je kratak, ali je izrazio optimizam pred 117. vječiti derbi.

“Sigurno nas očekuje dobra utakmica. Znamo da Željezničar ima nekih problema, ali nas to neće zavarati. Spremni dočekujemo utakmicu i radujemo joj se. Pozivam navijače da dođu u što većem broju, podrže nas i da uživaju u dobroj predstavi”, kazao je Velkoski.

 

Izvor: Agencije

Previous RAK kaznio ATV zbog emisije "Ćirilica" o Srebrenici
Next Tokom oktobra mjeseca oko 3.500 sarajevskih srednjoškolaca posjetilo Srebrenicu

You might also like

SPORT

Glavaš: Neko iz Nogometnog saveza BiH mora istupiti i preuzeti odgovornost za neuspjehe

Ovo je jedan od najvećih neuspjeha od kada ova reprezentacija postoji i neko iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine mora istupiti i preuzeti odgovornost – kazao je bivši nogometni reprezentativac

SPORT

Džumhur u 2. kolu najpoznatijeg teniskog turnira: Presretan sam što sam ovakav meč uspio da prikažem na travi

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur plasirao se u 2. kolo Wimbledona, nakon što je bez većih problema svladao Argentinca Renza Olivu 3:0 u setovima, a nakon meča izjavio je da

SPORT

Amel Tuka počinje pripreme za narednu sezonu: Psihički sam stabilan, fokus je na Olimpijskim igrama

Najbolji bh. atletičar i srebreni na svijetu u disciplini 800 metara Amel Tuka, iako do Ljetnih olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine, ima još dosta vremena, već ovih dana počinje