Trebević će dobiti obnovljeno sankalište pred ovogodišnju zimsku sezonu

Trebević će dobiti obnovljeno sankalište pred ovogodišnju zimsku sezonu

 

Trebević će uskoro dobiti obnovljeno sankalište koje generacije Sarajlija pamte kao mjesto na kojem su uživali u snježnim radostima spuštajući se sankama i starim ligurama.

Pred ovogodišnju zimsku sezonu ponovo će u funkciji biti sankaška staza, u dužini od 300 metara, koja se pruža se od vrha Draguljac do platoa Vidikovac. Trenutno se uklanja šiblje i rastinje, a potom će se pristupiti zemljanim radovima i uređenju budućeg sankališta.

Ovaj projekt realizuje Grad Sarajevo zajedno sa JU „Zaštićena područja Kantona Sarajevo“, uz nadzor nadležnog inspektora Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Sarajevo.

Na Trebeviću se, istovremeno, čiste sve pješačke staze kako bi se posjetioci nesmetano kretali prilikom posjete ovom poznatom sarajevskom izletištu, pogotovo u zimskim mjesecima.

 

Grad Sarajevo ovim projektom nastavlja sa revitalizacijom starih i izgradnjom novih sadržaja na Trebeviću kako bi građani i turisti nakon izuzetnog panoramnskog pogleda koji će doživjeti vožnjom žičarom, uživali i u lijepom i čistom prirodnom okruženju koje nudi ovaj sarajevski biser.

Previous Studenti na Kraljevskom Bobovcu: Podizanje zastave i himna (VIDEO)
Next Sarajevski planinari iznad Blagaja (FOTO)

You might also like

BH RAZGLEDNICA

AFAN ABAZOVIĆ, TURISTIČKI VODIČ: VRANICA IMA POSEBNO MJESTO U MOM SRCU!

Afan Abazović, turistički vodič iz Zenice, i ovog ramazana aktivno nastavlja rad na svome jedinstvenom projektu „Šetnja do iftara“. Njegovi sugrađani, njih preko 200, prošle su godine uživali obilazeći nekoliko

TURIZAM

FlyBosnia ovog ljeta leti iz Sarajeva za Tursku i Egipat

Ove ljetne sezone FlyBosnia će izvesti većinu čarter letova između Sarajeva i Turske, javlja blog Flying Bosnian. Najveće dvije turističke agencije u zemlji Fibula i Centrotours potpisali su sporazum sa

TURIZAM

Svi hotelski kapaciteti u bosanskoj prijestolnici bili popunjeni tokom proteklih praznika

  Svi hotelski kapaciteti u glavnom gradu Bosne i Hercegovine bili su popunjeni tokom proteklih praznika, ali i u danima prije njih, a Sarajevo je privuklo desetine hiljada turista iz