Boxmark Leather ulaže 10 mil. EUR u proizvodnju autopresvlaka u Lukavcu

Boxmark Leather ulaže 10 mil. EUR u proizvodnju autopresvlaka u Lukavcu

 

Austrijski Boxmark Leather počeo je pripremne radove za značajno proširenje pogona za proizvodnju autopresvlaka u Lukavcu.

Kompanija planira da kroz dvije faze, u narednih godinu dana, izgradi još 25.000 m2 proizvodnih hala, što bi bila investicija vrijedna 10 mil EUR, saznaje eKapija od predstavnika te firme u Bosni i Hercegovini.

-Nedavno je načelnik općine Lukavac dr.sc. Edin Delić boravio u posjeti kompaniji Boxmark Leather d.o.o.

Tom prilikom su Općinski načelnik i direktor gospodin Matej Bastič obišli pripremne radove na mjestu gdje će biti izgrađeni novi poslovni objekti (proizvodne hale).

Radovi će se izvoditi u dvije etape a po okončanju radova prve i druge etape, stari objekat će biti povezan u jednu cjelinu sa novoizgrađenim objektima.

Proširenje proizvodnih kapaciteta predstavlja veoma značajnu investiciju za općinu Lukavac u pogledu otvaranja velikog broja novih radnih mjesta ali i u pogledu unaprjeđenja poslovanja ove respektabilne kompanije.

Općinski načelnik je uputio svoje čestitke ovoj uspješnoj i respektabilnoj kompaniji koja već sada zapošljava veliki broj radnika, i naglasio da je na ponos Općini što ima ovakvu fabriku u Lukavcu.

 

(MiruhBosne/eKapija)
Previous Građevinski bum u Sarajevu: Većina stanova već prodata!
Next Novoproglašeni nacionalni spomenici Bosne i Hercegovine (FOTO)

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Bosnalijek osvojio prestižnu nagradu ‘Consumer Health Awards 2017’

Lijek kompanije Bosnalijek  “Lysobact”  osvojio je prvo mjesto u kategoriji “lijekova za bolno grlo” s najvećom prodajom u Rusiji, a  dodjela nagrada “Consumer Health Choice Awards 2017” je održana  19. septembra u

Ekonomija/Biznis

Lakše do naše morske obale: Nova magistralna cesta M17.3 značajno će skratiti vrijeme putovanja

Kompletna cesta Stolac – Neum (M17.3) u dužini 36 kilometara trebala biti u funkciji do kraja naredne godine, čime će jedini bosanskohercegovački grad na moru konačno biti povezan s ostatkom

Ekonomija/Biznis

Ruše rekorde: Proizvest će 15 miliona litara mlijeka

Rekordnih 15 miliona litara bit će ove godine proizvedeno na području grada Cazina, pokazuju trenutne procjne. Ovaj je grad godinama vodeća lokalna zajednica, ne samo u Unsko-sanskom kantonu nego u čitavoj Federaciji BiH,