Divan jesenji dan: Novembarsko sunce i prepuno Sarajevo (Foto)

Divan jesenji dan: Novembarsko sunce i prepuno Sarajevo (Foto)

 

Sunčano vrijeme i temperatura od 16 stepeni Celzijusa razlog je što je veliki broj Sarajlija i turista dan odlučio provesti u šetnji ulicama glavnog grada Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).

Iako je novembar, mjesec kada možemo očekivati snijeg i niske temperature, vremenske prilike su ove godine nešto drugačije. Sunce i temperature iznad prosjeka, neuobičajene za ovaj dio godine, izmamile su veliki broj domaćih i stranih turista koji uživaju u znamenitostima bosanskohercegovačke prijestolnice.

Mnogo je i onih koji su popodnevnu kafu odlučili popiti u baštama lokalnih kafića. Sunčano vrijeme i temperature do 23 stepena mogu se očekivati i u narednim danima.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH), danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno, ponegdje pretežno oblačno i maglovito vrijeme. Dnevne temperature kretat će se od deset do 17, na jugu do 19 stepeni Celzijusa.

Drugog dana vikenda očekuje se pretežno sunčano. U jutarnjim satima i tokom prijepodneva po kotlinama Bosne i uz riječne tokove sa maglom i sumaglicom. Jutarnje temperature od tri do devet, na jugu od deset do 15, a dnevne od 15 do 21 stepen.

Sunčano vrijeme očekuje se i u ponedjeljak. U jutarnjim satima i tokom prijepodneva po kotlinama Bosne i uz riječne tokove sa maglom i sumaglicom. Jutarnje temperature od četiri do deset, na jugu od deset do 14, a dnevne od 16 do 22 stepena.

I u utorak se očekuje sunčano vrijeme sa jutarnjim temperaturama od tri do devet, na jugu od deset do 14, a dnevne od 16 do 22 stepena.

U srijedu jutro u Bosni umjereno do pretežno oblačno, uz postepeno razvedravanje tokom dana. U Hercegovini pretežno sunčano. Jutarnje temperature od tri do devet, na jugu od devet do 14, a dnevne od 12 do 18, na jugu od 18 do 23 stepena Celzijusa.

Previous Fondacija Hastor stipendira 334 studenta iz cijele Bosne i Hercegovine
Next Džejna Suljević, pravnica sa prosjekom ocjena 10!

You might also like

TURIZAM

Visoko: Prodavači suvenira u Parku Ravne izuzetno zadovoljni turističkom sezonom

Iako možemo kazati da je ljetna sezona u Parku Ravne na izmaku, turisti i dalje neprestane borave u posjetama svim ljepotama kojima raspolaže ova destinacija. Protekla godina definitivno nije bila

BH RAZGLEDNICA

U Goraždu krenula treća Eko Drinska regata

U Goraždu je danas počela treća po redu Eko Drinska regata, kao postfestivalski sadržaj 25.internacionalnog Festivala prijateljstva.  Više od 50 čamaca sa oko 400 učesnika krenulo je iz kampa Kajakaškog

BH RAZGLEDNICA

Uzeirbegovića konak, Maglaj

Uzeirbegovića konak je stambeni objekat bogate maglajske porodice Uzeirbegovića, kojeg je sagradio Salihbeg Uzeirbegović oko 1875. godine. Objekat dispozicijom odgovara objektima nastalim u prelaznom periodu između osmanske – orijentalne arhitekture