Počela sa radom nova fabrika u Živinicama: Zaposleno 120 žena, kad krene izvoz novih 200 radnih mjesta

Počela sa radom nova fabrika u Živinicama: Zaposleno 120 žena, kad krene izvoz novih 200 radnih mjesta

 

U okviru poslovne zone Općine Živinice počela je sa radom Fabrika za preradu ribe. Prije par mjeseci u proizvodnju je ušla sa probnim radom u kojem se obavljaju potrebna testiranja. Uspješno završena prva faza probnog rada je rezultirala i zvaničnim otvaranjem navedene Fabrike, koja zapošljava 120 žena.

Međutim, da bi se upotpunosti zadovoljio kapacitet planiranih radnih mjesta, ovoj fabrici je neophodna Dozvola za izvoz. Tim povodom Direktor Fabrike za  preradu ribe je inicirao sastanak sa načelnikom Kamenjakovićem, koji je i održan u prošloj sedmici. Dogovoreno je da se zajedničkim zalaganjem, preko Federalnog ministarstva za poljoprivredu, dođe do Dozvole za izvoz, a koja bi omogućila zapošljavanje još 200 žena.

Poslodavac kroz radna mjesta u fabrici omogućuje zapošljavanje svakoj ženi bez obzira na nivo obrazovanja, jačajući njezin položaj u porodici ali i u društvu.

Ono što je bitno jeste riješiti problem kako bi se konačno krenulo sa radom punim pogonom.

Uspostavljanjem poslovnih zona na području Općine Živinice kao osnov za razvoj svake lokalne zajednice predstavlja odrednicu politike koju vodi načelnik Samir Kamenjaković zajedno sa saradnicima koji rade na razvoju Općine Živinice.

Cilj je novim poslovnim zonama, te poboljšanjem uslova rada u postojećim, osnažiti živiničku privredu i smanjiti nezaposlenost. Centar za biznis, Udruženje poslodavaca Živinice, pomoć općinske administracije su samo neki od benefita koje ulagači mogu dobiti od Općinske uprave. Općina Živinice nudi poslovne zone sa uređenom infrastrukturom, komunikacije, edukovanu i mladu radnu snagu. Dakle, kako domaći investitori, tako i inostrani investitori susrest će se sa svim ovim prednostima ulaganja u poslovne zone Općine Živinice.

Načelnik se zahvalio direktoru koji je prepoznao poslovni ambijent u Živinicama i što svojim ulaganjem doprinosi razvoju naše Općine. Dodao je, da ohrabruje činjenica da se javljaju novi investitori iz Bosne i Hercegovine i inostranstva koji su zainteresovani za ulaganje u Živinice.

Previous Vllasi: Francuzi su Vučića stavili pozadi jer je Srbija počela Prvi svjetski rat
Next Pusić u Saboru RH: Dvije trećine Hrvata u Bosni i Hercegovini nije htjelo glasati za Čovića

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Firmi Ećo Company otvara se tržište Omana

Visoka delegacija zvaničnika i privrednika iz Omana posjetila je firmu Ećo Company kako bi se upoznali sa potencijalima kompanije u proizvodnji dizajniranog namještaja i opremanja enterijera za tržišta Bliskog istoka.

Ekonomija/Biznis

Turska predstavila svoj prvi automobil, može li Bosna proizvesti svoj?

U Dolini tehnologije u Gebzeu jučer je predstavljen prototip prvog turskog automobila koji je još jedan u nizu tehnoloških i industrijskih iskoraka te zemlje. Ceremoniji je prisustvovao i turski predsjednik

MADE IN BOSNIA-387

Zenički ‘Zenko’ kompletnu proizvodnju usmjerio u proizvodnju zaštitnih maski

– Zenički proizvođač službenih zaštitnih uniformi, preduzeće “Zenko“, kompletan svoj proizvodni program usmjerilo je prema proizvodnji zaštitnih maski za domaće tržište – izjavio je za Fenu vlasnik tog preduzeća Fahrudin