Na proljeće otvorenje Sportsko-rekreativnog i turističkog centra ‘Biser Rostovo’

Na proljeće otvorenje Sportsko-rekreativnog i turističkog centra ‘Biser Rostovo’

 

Višemilionski projekt izgradnje modernog sportsko-rekreativnog i turističkog centra “Biser Rostovo” bit će završen u aprilu, potvrdio je Feni koordinator i čovjek koji je najviše zaslužan za njegovu provedbu na teritoriji općine Bugojno Asim Šahman.

– Sada definitivno znamo da će objekt zvanično biti otvoren tokom održavanja 7. međunarodnog rukometnog turnira “Rukomet je moja budućnost”, od 18. do 21. aprila 2019. Dolazak su najavili mnogi gosti, među kojima bi trebali biti predstavnici Svjetske rukometne Federacije, te Rukometne Federacije Katara – kazao je.

Dodaje da kompleks svojim izgledom sve više privlači pažnju ljudi koji posjećuju Rostovo, ili voze saobraćajnicom Bugojno-Novi Travnik i da će svima, koji to budu željeli, moći pružiti najkvalitetnije usluge.

– Težili smo i postigli kvalitet, jer se radi o objektu koji je namijenjen vrhunskim sportistima, koji će ovdje imati odlične uvjete za trening i pripreme za iduće utakmice. Osim toga, projekt je izuzetno važan za ovaj kraj i sve građane, koji će na jednom mjestu naći sve što im je potrebno za rekreaciju i odmor – naglasio je Asim Šahman.

Kompleks na Rostovu imat će sportske dvorane, hotel kapaciteta 62 ležaja i sve druge prateće sadržaje, a njegovim puštanjem u funkciju bit će stvorene pretpostavke za zapošljavanje većeg broja radnika.

– Trenutno se, u hotelskom dijelu, uređuju sobe i hodnici. Također, već imamo usvojene projekte spa-centra, lobija i recepcije tako da će poslije toga ostati da uredimo restoran i kuhinju, očekujući prve goste – istaknuo je.

Po njegovim riječima, u isto vrijeme vrše se radovi na uređenju vanjskog dijela objekta, na kojem će se nalaziti tereni za tenis i rukomet, te otvorene i lijepo uređene terase.

– Cjelokupan ambijent ovdje je fantastičan, a okruženje impresivno, tako da sam siguran da je izgradnja ovog centra na odabranoj lokaciji pravi potez – zaključio je Asim Šahman.

 

Previous Od aprila naredne godine 21 let sedmično na relaciji Istanbul- Sarajevo
Next Žarko Korać: Brnabić je politički diletant. Srbija brutalno iskrivljuje očiglednu istinu o genocidu

You might also like

Ekonomija/Biznis

Kuvajćani grade ‘Ilidžanski biser’ vrijedan 13 miliona eura (Video)

Kompanija Al Diyar Real Estate na Ilidži je počela pripremne aktivnosti oko izgradnje svog drugog velikog projekta koji nosi naziv Ilidža Pearl. U razgovoru za poslovni portal Akta.ba direktor firme

Ekonomija/Biznis

Izvoz namještaja za 6 mjeseci preko pola milijarde maraka

Za pola godine iz Bosne i Hercegovine izvezeno je namještaja, posteljine, madraca i sličnih proizvoda u vrijednosti od 525 miliona KM. Istovremeno je uvoz iznosio 150 miliona KM, iz čega

Ekonomija/Biznis

Samo čovjek koji radi može biti od koristi i sebi i drugima, a ne na teretu roditeljima

Emir Alomerović je kao učenik Srednje škole za tekstil, kožu i dizajn u Sarajevu praktičnu nastavu obavljao u privatnoj firmi Fafs Leder, koja proizvodi visokokvalitetnu kožnu obuću. Po završetku škole,