Bosanska fudbalska legenda: Safet Sušić među 11 legendi ekipe Paris SG

Bosanska fudbalska legenda: Safet Sušić među 11 legendi ekipe Paris SG

 

Arnaud Ramsay je francuski novinar koji je predstavio knjigu “Le onze de Legende”, ili u prevodu – 11 legendi ekipe Paris Saint Germaina, gdje je svoje mjesto našao i Safet Sušić.

U knjizi su predstavljeni fudbaleri koji su zadužili ovaj klub svojim igrama u dresu ponosa Pariza, a jedan od najboljih fudbalera bivše Jugoslavije i Bosne i Hercegovine našao je svoje mjesto među velikim fudbalskim imenima.

Dahleb, Sušić, Lama, Rai, Weah, Ronaldinho, Pauleta, Ibrahimović, Cavani, Neymar i Mbappe čine 11 igrača koji su svojim nastupima i igrama ostavili neizbrisiv trag u ovom klubu, a sa klupe iz predvodi Luis Fernandez.

Safet Sušić je dres ove ekipe nosio od 1982. do 1991. godine, gdje je i postao velika zvijezda evropskog fudbala.

Sa PSG-om je osvojio i ligu i Kup, a za tim iz prijestolnice Francuske dao je 96 golova i upisao rekordnu 61 asistenciju.

Treći je igrač ekipe po broju nastupa, ima ih 343, a najviše nastupa ima kao stranac u ekipi.

Prije PSG-a Sušić se dokazao kao igrač FK Sarajevo.

-Sušić je proglašen za najboljeg bosanskog fudbalera u 20. vijeku! Kao selektor odveo je Bosnu i Hercegovinu na Mundijal u Brazil 2014.

 

(MiruhBosne/N1)
Previous Minimalan poraz Bosne i Hercegovine od Španije
Next Nakon meda iz Cazinske krajine, međunarodno certifikovan i med iz Hercegovine!

You might also like

SPORT

Sejfo Šehović u 61. godini osvaja najsjajnija odličja (Video)

Powerlifting obuhvata tri discipline: dizanje iz čučnja, benča i tzv. mrtvo dizanje. Sejfo Šehović je višestruki svjetski i evropski prvak. U 61. godini takmiči se s mnogo mlađim konkurentima i

SPORT

Tuka pred Svjetsko prvenstvo: Pokazao sam da sam spreman i za brze trke

Najboljeg bosanskohercegovačkog atletičara Amela Tuku u narednim danima očekuju novi izazovi. U petak, 27. septembra, u Dohi počinje Svjetsko prvenstvo u atletici, koje će trajati do 6. oktobra. Za bosanskohercegovačkog

SPORT

N/FS BiH dijelit će letak navijačima: Protiv Izraela pokažimo da volimo domovinu

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) za utakmicu “visokog rizika” protiv Izraela štampao je poseban letak koji će biti podijeljen navijačima koji 12. juna dođu na stadion “Bilino polje”