Na Univerzitetu u Tuzli promovirano oko hiljadu diplomaca i magistara

Na Univerzitetu u Tuzli promovirano oko hiljadu diplomaca i magistara

 

Na Univerzitetu u Tuzli danas je promovirano blizu hiljadu diplomaca i magistara nauka koji su diplomu stekli u prethodnoj akademskoj godini.

Prisutnima su se obratili rektorica Univerziteta u Tuzli, Nermina Hadžigrahić i ministar obrazovanja i nauke, Zlatan Muratović.

Sticanje diplome, bilo da se radi o prvom ili drugom ciklusu studija, za ove mlade ljude svakako je značajna prekretnica u životu.

Promovirano je 889 diplomaca i 91 magistar nauka sa svih 12 fakulteta i akademiji Univerziteta u Tuzli koji su okončali školovanje u prethodnoj akademskoj godini. Bila je ovo do sada devetnaesta promocija diplomaca i magistara nauka Univerziteta u Tuzli.

Previous Povodom Dana državnosti: Crteži bosanskih gradova iz '30-ih godina prošlog vijeka
Next Džaferović: Nema demilitarizacije Bosne i Hercegovine u situaciji kada se naši susjedi naoružavaju

You might also like

NAUKA I TEHNOLOGIJA

Nagrada i priznanje “Stvaratelji za stoljeća” uručena prof. dr. Draganu Piljiću

Prof. dr. med. sc. Dragan Piljić, dobitnik je nagrade i priznanja “Stvaratelji za stoljeća” za izraziti profesionalizam u obavljanju osnovnog javnog poziva. Nagrada je uslijedila nakon što je prof. dr.

NAUKA I TEHNOLOGIJA

Inovatorici Katarini Ponjavić najviše priznanje Evropskog patentnog ureda

Patent za zbrinjavanje medicinskog i infektivnog otpada napravljen u Bosni i Hercegovini dobio je najviše međunarodno priznanje Evropskog patentnog ureda u Minhenu. Bosna i Hercegovina ima međunarodno priznat patent. Izumila

NAUKA I TEHNOLOGIJA

Počela izgradnja zgrade Internacionalnog univerziteta u Goraždu

U ulici Ferida Dizadrevića u petak su zvanično počeli radovi na izgradnju zgrade Internacionalnog univerziteta u Goraždu, čija će gradnja koštati kako je istaknuto od strane predstavnika ove ustanove oko