Podizanjem državne zastave na brdu Hum započelo obilježavanje Dana državnosti Bosne i Hercegovine

Podizanjem državne zastave na brdu Hum započelo obilježavanje Dana državnosti Bosne i Hercegovine

 

Obilježavanje 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine, započelo je jutros podizanjem državne zastave na brdu Hum uz intoniranje himne.

Svečanosti su prisustvovali članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i Željko Komšić, gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka sa zamjenikom Ivicom Šarićem, predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Sarajeva Igor Gavrić i drugi zvaničnici.

“Historija Bosne i Hercegovine prepuna je važnih, sudbonosnih dana. 25. novembar je jedan od najvažnijih. Danas dijelimo radost ovog praznika sa svim građanima BiH”, istaknuo je gradonačelnik Skaka.

Nacionalno obilježje BiH sa jarbolom na Humu postavio je Grad Sarajevo prošle godine sa namjerom da se iskaže poštovanje prema državi Bosni i Hercegovini i njenim građanima. Danas je Grad Sarajevo istaknuo državne zastave i na mostu preko puta Vijećnice kao doprinos promociji vrijednosti koje naša država njeguje.

U ime Grada Sarajeva, gradonačelnik Skaka, dogradonačelnik Šarić, predsjedavajući GV-a Gavrić sa zamjenicama Edinom Gabelom i Mirom Jurić, te gradski vijećnici potom su odali počast i položili cvijeće na spomen-obilježja.

Na spomeniku ubijenoj djeci Sarajeva tokom opsade i agresije na grad i Bosnu i Hercegovinu, pridružila su im se djeca iz Dječijeg doma Bjelave, koji su položili bijele ruže.

Previous Lavić: Pred očima evropske javnosti Hrvatska je postala primjer smiješne imitacije moći
Next Historija Bosne - Jedna od najmoćnijih balkanskih država (VIDEO)

You might also like

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Misli li Hrvatska da su Bošnjakinje tražile?

Pa zar Hrvatska misli da su Bošnjakinje tražile? Pitanje je logično prisjetimo li se, u atmosferi oslobodilačkog pokreta ‘Nisam tražila’, kako se hrvatsko pravosuđe ponijelo kada je trebalo kazniti ratna

NAŠI DANI

Pripadnici OS BiH zadužuju nove terenske uniforme s originalnom maskirnom šemom

Pripadnici Oružanih snaga BiH počeli su da zadužuju novu terensku uniformu kvalitetnog platna i originalne maskirne šeme s karakteristikama bosanskohercegovačkog okruženja. Predmetna aktivnost realizuje se u okviru desetogodišnjeg projekta zanavljanja

NAŠI DANI

Brammertz: Opsada Sarajeva je jedan od najmračnijih trenutaka u modernoj historiji

Strašna istina o onome što su Sarajevo i Sarajlije doživjeli dokumentirano je na desetinama hiljada strana sudskih dokumenata. I danas, 30 godina kasnije, postoje oni koji relativiziraju i minimiziraju ove