„Mladi u digitalnom dobu“ – IT sektor i dalje dobra prilika za posao mladim osobama (Video)

„Mladi u digitalnom dobu“ – IT sektor i dalje dobra prilika za posao mladim osobama (Video)

 

„Mladi u digitalnom dobu“  – konferencija je namijenjena prije svega srednjoškolcima ali i studentima koji već sada razmišljaju o svom prvom poslu i zanimanju u IT sektoru.

Ova industrija svake godine bilježi rast od 25 odsto te nudi dosta prilika za posao. Čak i u Bosni i Hercegovini kojoj je u ovom trenutku potrebno još oko šest hiljada IT radnika.

Zbog toga je i održana ova konferencija kako bi mladi uvidjeli sve šanse koje im IT industrija nudi. Organizatori su EU info centar, u saradnji sa BIT Alijansom, vodećim udruženjem najvećih IT kompanija u Bosni i Hercegovini.

Više u video prilogu rtv TK.

Previous Izložba Muzeja istočne Bosne u Tešnju: ˝Od Kulina Bana do ZAVNOBiH-a˝
Next Bosnić: Lijep je osjećaj debitovati na klupi svoje reprezentacije

You might also like

NAUKA I TEHNOLOGIJA

Tuzla: Ugovore o stipendiranju u TK potpisalo 1053 učenika i 889 studenata iz reda boračke populacije

  U  Tuzli je u srijedu 1053 učenika i 889 studenata s područja Tuzlanskog kantona potpisalo ugovore o stipendiranju. Riječ je o studentima i učenicima iz reda boračke populacije. Za

Ekonomija/Biznis

Hoše komerc u prošloj godini ostvario prihode veće od 65 miliona KM: Najavljena investicija u fabriku slastica

  Hoše komerc d.o.o. Sarajevo, jedan od najstarijih trgovačkih lanaca u Bosni i Hercegovini, uspješno je poslovao u protekloj 2017. godini sa realiziranim neto prihodom većim od 65 miliona KM.

Ekonomija/Biznis

Mladi krompir iz Ljubuškog uskoro na tržištu zemalja EU-a i Rusije

  Direktor Poljoprivredne zadruge ”Plodovi zemlje” Dubravko Vukojević kazao je u izjavi za Fenu kako su osigurani svi uslovi i dozvole za izvoz mladog krompira iz Ljubuškog u zemlje Evropske