Bosnić: Lijep je osjećaj debitovati na klupi svoje reprezentacije

Bosnić: Lijep je osjećaj debitovati na klupi svoje reprezentacije

 

Nakon trodnevnih priprema i pet odrađenih treninga u Zenici, košarkaši Bosne i Hercegovine jutros su u osam sati otputovali u Bugarsku, gdje ih u petak u Botevu (18 sati) očekuje kvalifikacijski meč za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini.

U tom će susretu u ulozi bosanskohercegovačkog selektora debitovati Vedran Bosnić, koji se zbog povreda s kojima su i došli na pripreme morao odreći Kenana Kamenjaša i Obrad Tomića, koji će nastaviti s programom rehabilitacije u Zenici.

-Naravno, ostaje i Ivan Miličević. Prva dvojica bili su povrijeđeni, nastavit će rehabilitaciju i priključit će nam se u subotu. Onda ćemo vidjeti da li će biti spremni za utakmicu sa Finskom – kazao je Bosnić te dodaje kako je zadovoljan urađenim na ovim kratkim pripremama.

-Bila je dobra energija, borbenost, dobro smo trenirali. Nažalost, malo smo trenirali, jer u ovom FIBA prozoru nemamo baš puno vremena. Sada to treba da prenesemo na teren i odigramo dobru utakmicu – ističe Bosnić.

Ističe da će, bez obzira na izostanak važnih igrača te mladost svog tima, ići na pobjedu i protiv Bugarske.

Mada je već iskusan klupski trener i četiri godine je bio selektor Švedske, Bosnić kaže kako željno očekuje debi na klupi bosanskohercegovačkog državnog tima, čiji je svojevremeno nosio dres i u ulozi igrača.

-Mnogo je lijep osjećaj. Ne može se to porediti s nekim drugim stvarima. Ovo je naš zajednički početak, da se upoznamo i uspostavimo sistem – da znamo šta radimo, kako se ponašamo. Nije samo na terenu, nego i izvan terena, jer moramo funkcionisati zajedno i pomagati jedni druge. Svi zajedno i svi jako – kaže Bosnić.

Nakon povratka iz Bugarske, bosanskohercegovački tim će nastaviti pripreme u Zenici za drugi duel u sklopu ovog FIBA prozora, u ponedjeljak s Fincima u Zenici.

Previous „Mladi u digitalnom dobu“ - IT sektor i dalje dobra prilika za posao mladim osobama (Video)
Next Bosanski izvoz kože i obuće - skoro pet milijardi maraka u posljednjih pet godina!

You might also like

SPORT

„Para Challenge kup Bihać 2021“: 85-godišnji Ibrahim Kalesić najstariji učesnik (Video)

Iznad Bihaća, padobranske kupole danas su prošarale bihaćko nebo. Nakon tri godine pauze, na nebu iznad Bihaća izvedeni su padobranski skokovi. ‘Para Challenge Cup Bihać 2021’ čiji je organizator Aero-centar

SPORT

Lejla Tanović ostvarila uspjeh karijere

Lejla Tanović je osvojila 2.mjesto u generalnom plasmanu na međunarodnoj etapnoj UCI utrci u Grčkoj. Što donosi nevjerovatnih 70 UCI bodova za najbolju vozačicu Bosne i Hercegovine. Lejla trenutno ima

SPORT

Davis cup: Pobjeda bosanskih tenisera nad južnoafričkim

Prvi bosanskohercegovački reket Damir Džumhur izborio je pobjedu protiv Lloyda Harrisa iz Južnoafričke Republike i tako donio trijumf reprezentacije naše zemlje. On je savladao Harrisa u prvom setu sa 6:1.