Naser Orić oslobođen optužbi za ratni zločin u okolini Srebrenice

Naser Orić oslobođen optužbi za ratni zločin u okolini Srebrenice

 

Naser Orić i Sabahudin Muhić oslobođeni su optužbi da su počinili ratni zločin protiv ratnih zarobljenika, potvrđeno je danas presudom Drugostepenog vijeća Suda Bosne i Hercegovine.

Naser Orić, bivši komandant jedinica Armije Republike Bosne i Hercegovine (ARBiH) na području Srebrenice, i Sabahudin Muhić, pripadnik ARBiH, oslobođeni su krivice za zločine na području Srebrenice i Bratunca, javljaju agencije.

Na ovu odluku Apelacionog vijeća Suda Bosne i Hercegovine ne postoji mogućnost žalbe.

Previous Stari most u Mostaru u znaku Međunarodnog suda pravde u Hagu
Next Komšić povodom Dana OSBiH: Građani Bosne i Hercegovine s pravom računaju na Oružane snage Bosne i Hercegovine

You might also like

NAŠI DANI

Salkić: ‘Širiti istinu o stradanju Bošnjaka Kotor Varoši’

Potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić danas je u naselju Večići u Kotor-Varošu prisustvovao obilježavanju 25. godišnjice zločina počinjenih na području ove općine 1992. godine. Salkić je prisustvovao i dočeku

AGRESIJA|GENOCID|ZLOČINI

Obilježena godišnjica stradanja Bošnjaka u Vrbanji kod Bugojna

Dvadeset treća godišnjica zločina, u kojem su pripadnici HVO-a ubili 45 bošnjačkih civila, obilježena je danas u naselju Vrbanja kod Bugojna, u organizaciji Medžlisa IZ u tome gradu, prenosi Fena.

NAŠI DANI

Hava Tatarević, simbol bosanske majke, dobitnica “Povelje Kulina bana”

Direktor Arhiva Federacije Bosne i Hercegovine Adamir Jerković uručio je danas “Povelju Kulina bana” simbolu bosanske majke Havi Tatarević i majkama BiH, “žrtvama agresije na hiljadugodišnju državu Bosnu i suverenu