Alat d.o.o. bilježi konstantan rast u Bosni i Hercegovini, ali i na evropskom tržištu

Alat d.o.o. bilježi konstantan rast u Bosni i Hercegovini, ali i na evropskom tržištu

 

Kompanija Alat d.o.o. Konjic osnovana je 1952 godine, a kroz dugogodišnje iskustvo specijalizirana je za izradu alata za obradu metala plastičnom deformacijom, kalupa za brizganje plastike i obojenih metala te izradu dijelova i pribora za mašine i dijelova za autoindustriju, izradu elemenata na ekscentar i hidrauličnim presama, kao i površinsku zaštitu koju radi u kooperaciji s firmama u neposrednom susjedstvu.

Proizvodni program kompanije Alat d.o.o. Konjic su: probojci i izbacivači, specijalni alat za obradu metala plastičnom deformacijom, standardni alati, alat za brizganje plastike, pribor za alatne mašine, izrada elemenata na ekscentar i hidrauličnim presama te površinska zaštita.

Alat d.o.o. se svojim uspješnim i transparentnim poslovanjem svrstao među bonitetne pouzdane kompanije. Protekle sedmice menadžment kompanije primio je prestižnu nagradu ”Zvijezda bonitetne pouzdanosti”, a za Poslovne novine govorio je komercijalni direktor Đani Habibija.

Koliko ste zadovoljni poslovanjem u tekućoj godini?

”Poslovanjem u 2018. godini izuzetno smo zadovoljni jer smo ostvarili rast proizvodnje i prihoda u odnosu na prethodnu godinu. Ono sto je bitno napomenuti jeste da bilježimo konstantan rast iz godine u godinu, kako na lokalnom tako i na evropskom tržistu. Također, možemo se pohvaliti i sa činjenicom da su kapaciteti naše proizvodnje uveliko popunjeni i za narednu godinu. Shodno tome nadamo se i ispunjenju naših poslovnih ciljeva za 2019.”

Kakva je struktura vašeg radnog kadra?

”Kompanija Alat d.o.o. Konjic zapošljava preko 60 uposlenika od čega veliku pažnju pridajemo zapošljavanju mladih visoko kvalifikovanih kadrova, jer smatramo da uz mlade kadrove možemo ostvariti zajedničke ciljeve u budućnosti.”

Šta je to što vas izdvaja u odnosu na konkurenciju?

”Ono što nas izdvaja u odnosu na konkurenciju jeste pravilno upravljanje ljudskim resursima. Za sve naše uspjehe zahvalni smo cjelokupnom kolektivu kompanije bez kojeg ovi rezultati ne bi bili mogući. Ono što nas također izdvaja jeste iskustvo, specijalizovanost u obradi metala, kao i izdrada projekata od ideje do realizacije. Konstantno težimo ka činjenici da se kroz ulaganja u savremenu opremu i tehničko tehnološka rješenja ističemo u odnosu na konkurenciju i budemo korak ispred.”

Koji su najčešći problemi s kojima se susrećete u poslovanju?

”Kao mnoge kompanije u regiji susrećemo se s problemima u pronalasku stručnog kadra, veliki broj mladih potencijalnih ljudi odlazi van granica Bosne i Hercegovine. Zato mi najviše pažnje pružamo upravo mladom kadru.”

Možete li izdvojiti projekt na koji ste posebno ponosni?

”Za našu kompaniju svaki projekt je od velikog značaja, ali bih izdovjio nekoliko koji se odnose na izradu alata poklopca filtera za autoindustriju, alat za izradu dihtung poklopca za kozmetičke sprejeve, kao i mnogi drugi projekti koje radimo od ideje do realizacije.”

Kakvi su vam planovi u skorijoj budućnosti?

”Što se tiče planova za budućnost uvijek težimo da budemo ambiciozni, a osnovni strateški ciljevi naše kompanije su: širenje regionalnog i evropskog tržista, ulaganja u savremenu tehnologiju, proširivanje radnog kadra i slobodnih kapaciteta, te razvoj i usvajanje gotovog proizvoda”.

Izvor: Poslovne Novine

Previous Tuzlanski genijalci: Od vreće koja puni mobitel, do narukvice koja šalje SOS poruke
Next Podrška poslovnim idejama - 14 mladih dobilo po 10 hiljada eura za svoje biznise

You might also like

Ekonomija/Biznis

Dinamičan razvoj i izvozna orijentacija automobilske industrije (Video)

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić danas je na Poslovnom forumu Privredne komore FBiH (PKFBiH) u Sarajevu izjavio da automobilska industrija u Bosni i Hercegovini ima dugogodišnju tradiciju, te da ovaj

MADE IN BOSNIA-387

Prevent obara rekorde: Svaki četrvrti automobil proizveden u Evropi ima Preventov dio koji je napravljen u Bosni i Hercegovini

U Bosni i Hercegovini dizajniramo interijer za luksuzne jahte koje proizvodi naša druga članica, kompanija Salona u Splitu Predsjednik Uprave Prevent BH, Haris Rahman, govorio je o kontinuiranom rastu poslovanja Prevent

MADE IN BOSNIA-387

Hoše komerc u prošloj godini ostvario prihode veće od 65 miliona KM: Najavljena investicija u fabriku slastica

  Hoše komerc d.o.o. Sarajevo, jedan od najstarijih trgovačkih lanaca u Bosni i Hercegovini, uspješno je poslovao u protekloj 2017. godini sa realiziranim neto prihodom većim od 65 miliona KM.