Komšić zahvalio kanadskom parlamentarcu na podsjećanju na Dan državnosti Bosne i Hercegovine

Komšić zahvalio kanadskom parlamentarcu na podsjećanju na Dan državnosti Bosne i Hercegovine

 

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio danas pismo članu Parlamenta Kanade Bobu Bratini u kojem ga je obavijestio da ga je dojmio njegov istup u kanadskom parlamentu u kojem je podsjetio na Dan državnosti Bosne i Hercegovine i civilizacijske vrijednosti na kojima je Bosna i Hercegovina zasnovana.

Uime bosanskohercegovačkih građana izrazio je zahvalnost kanadskom parlamentarcu te je u pismu napisao da njegovo iskazano priznanje predstavlja još jedan oblik snažne podrške prijateljske Kanade Bosni i Hercegovini u borbi za suverenitet, teritorijalni integritet i međunarodnopravni subjektivitet.

– Sretni smo što građani Kanade, a naročito građani grada Hamiltona, u Bosni i Hercegovini prepoznaju bogatstvo različitosti, odnosno njen multietnički i multikulturoški karakter koji Bosna i Hercegovina baštini od samog postanka – dodao je Komšić.

Napomenuo je i da rastući nacionalizam i ksenofobija u svijetu upućuju sva otvorena i multietnička društva da se tome zajedničkim snagama odupiru.

Stoga, kazao je Komšić, raduje ga što u tim naporima Bosna i Hercegovina ima iskrenog i pouzdanog prijatelja i saveznika, kao što ga je imala i prije 75 godina kada je izvojevana pobjeda nad fašizmom.

– Unatoč geografskoj udaljenosti zbližavaju nas vrijednosti koje kroz svoju historiju promoviramo i koje ćemo nastaviti promovirati – dodao je Komšić.

Imajući u vidu aktivan angažman bosanske zajednice u kanadskom društvu, te naslanjajući se na prijateljske odnose između dviju država, Komšić je izrazio nadu za budućom političkom, ekonomskom i drugom saradnjom na dobrobit građana obiju zemalja.

 

"Živjela Bosna i Hercegovina" kazao je Bob Bratina, član kanadskog parlamenta na današnjoj sjednici parlamenta Kanade

"Živjela Bosna i Hercegovina" kazao je Bob Bratina, član kanadskog parlamenta na današnjoj sjednici parlamenta Kanade povodom 25. novembra, Dana državnosti BiH. U ime svih građana BiH, ma gdje bili, koji svoju državu poštuju hvala vam gospodine Bob Bratina."Living Bosnia and Herzegovina" said Bob Bratina, a member of the Canadian Parliament at today's session of the Canadian Parliament on 25 November, the Statehood Day of B&H. On behalf of all citizens of BiH, wherever they are, who respect their country, thank you, Mr. Bob Bratina./E. R./

Gepostet von Institute For Research Of Genocide Canada (IGC) am Dienstag, 27. November 2018

Previous Brinu o baštini tuzlanskog kraja: Godišnjica rada obilježena promocijom izdanja i izložbom (Video)
Next Prvi domaći trgovački lanac: Novi Robot novih 100 radnih mjesta

You might also like

NAŠI DANI

Diplomatska ofanziva! Premijer RH sa Schmidtom, tema – Bosna i Hercegovina

Premijer Hrvatske razgovarao je sa Christianom Schmidtom, njemačkim kandidatom za visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini. Tema je bila Bosna i Hercegovina… Hrvatska politika posljednjih godina intenzivno lobira za stavove

NAŠI DANI

Komšić osporava Schmidtovu odluku na Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je danas Ustavnom sudu BiH zahtjev za ocjenu ustavnosti izmjena Ustava Federacije BiH koje je nametnuo visoki predstavnik Christian Schmidt. – Stupanje

NAŠI DANI

Fond “Bošnjaci”: Podrška učenicima povratnicima u Duvnu, Livnu i Glamoču

Predstavnici Fonda “Bošnjaci” posjetili se Medžlis Islamske zajednice (MIZ) Tomislavgrad i tom prilikom za 62 učenika povratnika dodijelili jednokratnu finansijsku pomoć i dio nastavnih sredstava u iznosu od oko 5.000,00