Turisti iz Singapura u glavnom gradu: Na Bjelašnici prvi put vidjeli snijeg

Turisti iz Singapura u glavnom gradu: Na Bjelašnici prvi put vidjeli snijeg

 

Grupa turista iz Singapura stigla je u našu zemlju prvi put. Očarani bogatom historijom, ali i brojnim znamenitostima grada, bijeg od gradske gužve i smoga pronašli su na planini Bjelašnici gdje su prvi put u životu vidjeli snijeg.

U razgovoru za portal Radio Sarajevo, uzbuđenje nije mogao da skrije Ramjan Mohammed Nabi koji je nakon 60 godina prvi put vidio kako izgleda snijeg.

“Na nagovor prijatelja sam došao i nisam se pokajao. Ovo je nešto nevjerovatno, prvi put vidim snijeg! Kod nas je uvijek toplo vrijeme, ali ovo mi odgovara. Već planiram da naredne godine dođem ponovo kako bih uživao na snijegu”, kazao je Nabi.

Iako im je magla otežavala obilazak gradskih znamenitosti uspjeli su da obiđu što više. Pored snijega, bogata historija kojom raspolaže Bosna i Hercegovina zauzela je drugo mjesto.

“Historiju kakvu Sarajevo ima nigdje više ne možete vidjeti,  ljudi su izuzetno dobri i ljubazni, a vaša hrana, eh to je nešto što se mora ponovo probati. Burek i ćevapi su izvrsni”, dodao je Nabi.

Previous Prvi domaći trgovački lanac: Novi Robot novih 100 radnih mjesta
Next Gradačački Swity uspješno implementirao najnovije ISO, HACCP i HALAL standarde kvaliteta

You might also like

TURIZAM

Adis Tanović izložbama fotografija i fotomonografijom predstavlja Bosnu i Hercegovinu u Skandinaviji

Autor promocije “BiH u EU” Adis Tanović organizirat će od 6. do 21. marta u Danskoj, Švedskoj i Norveškoj 15 izložbi fotografija i prezentacija fotomonografije Bosne i Hercegovine. Na izložbi

TURIZAM

Turisti očarani Mostarom: Most kao iz bajke, rijeka oduzima dah

  Dolaskom toplih dana u Mostaru je počela turistička sezona. Autobusi turista, mahom stranih, dolaze posjetiti grad na Neretvi. U Mostaru im se sviđa sunce, klima, rijeka Neretva, a zatečeni

TURIZAM

Šta čitaoci uglednog lista Guardian misle o glavnom gradu Bosne i Hercegovine

Čitaoci uglednog britanskog lista Guardian svrstali su Sarajevo među 10 najboljih turističkih destinacija za kratkotrajni odmor. Čitaoci su birali najbolje destinacije za kratkotrajni odmor. Veliki broj njih dao je svoj