Turisti iz Singapura u glavnom gradu: Na Bjelašnici prvi put vidjeli snijeg

Turisti iz Singapura u glavnom gradu: Na Bjelašnici prvi put vidjeli snijeg

 

Grupa turista iz Singapura stigla je u našu zemlju prvi put. Očarani bogatom historijom, ali i brojnim znamenitostima grada, bijeg od gradske gužve i smoga pronašli su na planini Bjelašnici gdje su prvi put u životu vidjeli snijeg.

U razgovoru za portal Radio Sarajevo, uzbuđenje nije mogao da skrije Ramjan Mohammed Nabi koji je nakon 60 godina prvi put vidio kako izgleda snijeg.

“Na nagovor prijatelja sam došao i nisam se pokajao. Ovo je nešto nevjerovatno, prvi put vidim snijeg! Kod nas je uvijek toplo vrijeme, ali ovo mi odgovara. Već planiram da naredne godine dođem ponovo kako bih uživao na snijegu”, kazao je Nabi.

Iako im je magla otežavala obilazak gradskih znamenitosti uspjeli su da obiđu što više. Pored snijega, bogata historija kojom raspolaže Bosna i Hercegovina zauzela je drugo mjesto.

“Historiju kakvu Sarajevo ima nigdje više ne možete vidjeti,  ljudi su izuzetno dobri i ljubazni, a vaša hrana, eh to je nešto što se mora ponovo probati. Burek i ćevapi su izvrsni”, dodao je Nabi.

Previous Prvi domaći trgovački lanac: Novi Robot novih 100 radnih mjesta
Next Gradačački Swity uspješno implementirao najnovije ISO, HACCP i HALAL standarde kvaliteta

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Divan jesenji dan: Novembarsko sunce i prepuno Sarajevo (Foto)

  Sunčano vrijeme i temperatura od 16 stepeni Celzijusa razlog je što je veliki broj Sarajlija i turista dan odlučio provesti u šetnji ulicama glavnog grada Bosne i Hercegovine, javlja

TURIZAM

U Federaciji Bosne i Hercegovine u oktobru za 18 posto više turista u odnosu na oktobar 2016

  Ukupan broj dolazaka turista u Federaciji BiH u oktobru 2017. godine iznosio je 91.638  što je za 18 posto više u odnosu na oktobar  2016., dok je  u odnosu

TURIZAM

Pored Ćire Banovići turističku ponudu obogaćuju turističkim vozićem

  JU Centar za zaštitu, razvoj i promociju turizma Banovići u cilju unaprjeđenja turističke ponude grada nabavila je turistički vozić panoramskog izgleda, kojim će se omogućiti obilazak kulturno- historijskih znamenitosti