Turisti iz Singapura u glavnom gradu: Na Bjelašnici prvi put vidjeli snijeg

Turisti iz Singapura u glavnom gradu: Na Bjelašnici prvi put vidjeli snijeg

 

Grupa turista iz Singapura stigla je u našu zemlju prvi put. Očarani bogatom historijom, ali i brojnim znamenitostima grada, bijeg od gradske gužve i smoga pronašli su na planini Bjelašnici gdje su prvi put u životu vidjeli snijeg.

U razgovoru za portal Radio Sarajevo, uzbuđenje nije mogao da skrije Ramjan Mohammed Nabi koji je nakon 60 godina prvi put vidio kako izgleda snijeg.

“Na nagovor prijatelja sam došao i nisam se pokajao. Ovo je nešto nevjerovatno, prvi put vidim snijeg! Kod nas je uvijek toplo vrijeme, ali ovo mi odgovara. Već planiram da naredne godine dođem ponovo kako bih uživao na snijegu”, kazao je Nabi.

Iako im je magla otežavala obilazak gradskih znamenitosti uspjeli su da obiđu što više. Pored snijega, bogata historija kojom raspolaže Bosna i Hercegovina zauzela je drugo mjesto.

“Historiju kakvu Sarajevo ima nigdje više ne možete vidjeti,  ljudi su izuzetno dobri i ljubazni, a vaša hrana, eh to je nešto što se mora ponovo probati. Burek i ćevapi su izvrsni”, dodao je Nabi.

Previous Prvi domaći trgovački lanac: Novi Robot novih 100 radnih mjesta
Next Gradačački Swity uspješno implementirao najnovije ISO, HACCP i HALAL standarde kvaliteta

You might also like

BH RAZGLEDNICA

U proteklih pet godina broj turista u Bosni i Hercegovini povećan za više od pola miliona

  Turizam u Bosni i Hercegovini je jedan od najbrže brzorastućih sektora koji čini važan dio u ekonomiji u cijeloj državi. Bosna i Hercegovina je u grupi država sa značajnim turističkim razvojem

BH RAZGLEDNICA

Red Bull Sky Dive tim: Let iznad piramida u Bosni!

Ekipa vrhunskih padobranaca i zračnih akrobata iz Salzburga u Bosni i Hercegovini! Proteklih dana u našoj zemlji je boravio Red Bull Skydive Team, ekipa vrhunskih padobranaca i zračnih akrobata iz

BH RAZGLEDNICA

Vodopad Kravica – Hercegovački dragulj koji privlači brojne turiste (Video)

Da je Bosna i Hercegovina bogata prirodnim ljepotama svjedoči i vodopad Kravica, nadomak Ljubuškog, koji svakodnevno posjećuju brojni turisti iz svih krajeva svijeta. Teško je reći da li je ovaj