Divlji konji sa Borove glave prkose zimi (FOTO)

Divlji konji sa Borove glave prkose zimi (FOTO)

 

Poznati bosanskohercegovački fotograf Edi Kevrić iz Jablanice jučer je boravio na Borovoj glavi u blizini Livna gdje je fotografisao krdo divljih konja.

Ove graciozne životinje su uhvaćene dok su pasle oskudnu travu ispod snježnog pokrivača. Na fotografijama se vidi i jedno ždrijebe pred kojim je težak period.

U zimsko doba mladunčad ovih životinja su posebno izložena opasnostima, ne samo zbog niskih temperaturama, nego i zbog gladnih predatora poput vukova.

Uživajte u Kevrićevim fotografijama!image

imageimageimageimage

Izvor: Oslobođenje

Previous Svjetleće reklame bosanskog proizvođača od New Yorka do Moskve
Next San o tri nove žičare u Sarajevu možda postane java

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Visoko in 4K

  Visoko – grad na rijeci Bosni. Mjesto vještih trgovaca. Historijsko središte bosanske države. Dolina bosanskih piramida…? Pogledajte kako izgleda u visokoj rezoluciji snimka:  

BH RAZGLEDNICA

Tešanj – mali gradić velikog kulturnog blaga (VIDEO)

  Tešnjaci su ponosni na kulturno-historijsko nasljeđe, a tvrđava u Tešnju je ključno obilježje ovog prostora i nalazi se u grbu Općine Tešanj. Ljudi je zovu Gradina, kao augmentativ, jer

BH RAZGLEDNICA

Priča iz Goražda: U našoj zemlji se može živjeti od poljoprivrede i nama je to dovoljno

U drugoj polovini treće decenije života, Armina Muhović, vlasnica je porodičnog poljoprivrednog gazdinstva. Njen suprug, 31-godišnji Eldin Muhović je agronom po zanimanju, pa su spojili ugodno s korisnim i danas žive od svoje