MS&WOOD povećao plate radnicima 30 posto

MS&WOOD povećao plate radnicima 30 posto

 

Studenti i profesori 4. i 5. godine Mašinskog fakulteta MTD smjera u Sarajevu obišli su u Fojnici pogone bosanskohercegovačkog proizvođača namještaja MS&WOOD. Razgovaralo se o mogućnostima obavljanja prakse u kompaniji, posebno za završne godine koji pišu svoje diplomske radove, kao i o mogućnostima zapošljavanja.

Oduševljeni organizacijom i brzinom kojom je MS&WOOD izrastao u tako veliku kompaniju, posebnu pažnju studenata i profesora privukle su višestruko nagrađivane kolekcije namještaja Primum i Elle. MS&WOOD COLLEGE, koncept cjeloživotnog učenja, razvoja i društvene odgovornosti kompanije, i ovaj put su bile najvažnije teme.

– Radujemo se svakoj posjeti naših vrijednih učenika, studenata i profesora. U znanju je naša šansa, i saradnja MS&WOOD-a sa obrazovnim institucijama je u tom smislu redovna i kontinuirana. Ove godine smo povećali plaće radnicima za 30% i još ćemo ih povećati početkom iduće, nastavili smo sa unaprijeđenjem uvjeta poslovanja i podizanja produktivnosti. Dobijamo nagrade na svjetskim i regionalnim sajmovima i izložbama namještaja. Nadam se da će ovi mladi ljudi ostati u Bosni i Hercegovini, raditi u tvornicama poput naše, a da će vlasti konačno početi praviti ambijent u kojem će industrija dobiti prostor da ih zadrži ovdje», izjavio je Muhamed Pilav direktor i vlasnik kompanije MS&WOOD.

Osim povećanja zarada radnika, ove kao i ranijih godina su isplaćeni tzv. “bonusi za lojalnost” svim proizvodnim uposlenicima, u toku godine birano je i nagrađeno 110 radnika mjeseca iz svih pogona, biran je i nagrađen radnik tj. majstor godine. Također, ove godine su nagrađivani uposlenici koji su predlagali inovacije, a sve skupa je rezultiralo brojnim unaprijeđenjima uslova rada u tvornici.

MS&WOOD proizvodi visokokvalitetni dizajnirani namještaja. Trenutno zapošljava oko 400 radnika. Kolekcije namještaja kompanije MS&WOOD dobile su do sada prestižne nagrade kao što su German Design Award, zatim četiri Iconic Award – istaknute nagrade Njemačkog vijeća za dizajn, a najzanimljiviji dijelovi kolekcija izloženi su kao eksponati na Milanskom Trienalu.

“Mi smo majstori. Uživamo u jednostavnom. Sklad je naš imperativ. Miroljubivo okruženje, okoliš, porodica i zdravlje su vrijednosti koje nas motiviraju na angažman. Solidarnost i human odnos su dokaz da budemo bolji ljudi. Mi dolazimo upravo iz jednog takvog društva u kojem je jedinstvo u različitostima multikulturalne zajednice posebna vrijednost. Zato insistiramo na sticanju znanja pa smo osnovali prije četiri godine MS&WOOD College. Zbog toga nam je stalo do očuvanja šuma pri čemu smo do sada zasadili na desetine hiljada sadnica nove šume. A pomažemo i u obrazovanju, jer najbolji studenti i svi učenici Srednje tehničke škole u Fojnici, gradiću u kojem se nalazi naša fabrika su naši stipendisti”, ističu u ovoj komapniji.

 

 

Previous Susjedi i komšije nas predstavljaju kao bure baruta a Bosna i Hercegovina je sigurnija zemlja od njihovih
Next Sarajevo: Snježna idila u gradu i na Trebeviću

You might also like

Ekonomija/Biznis

Energoinvest prije roka završio izgradnju 249 km dalekovoda u Albaniji

Energoinvest, d.d. – Sarajevo uspješno je prije roka završio jedan od najvećih poslijeratnih poslova na izgradnji dalekovoda. Naime, ovih dana uspješno je pod napon puštena dalekovodna linija 110 kV S/S

Ekonomija/Biznis

Povratničke priče: U Konjević Polju otvorena savremena farma pilića

  Nakon što je jučer firma “Klas” iz Sarajeva u Srebrenici otvorila pogon za proizvodnju rahat lokuma, danas nam stiže još jedna lijepa vijest, ovoga puta iz Bratunca.  U mjestu

Ekonomija/Biznis

MINECO RUDNIK U OLOVU BIT ĆE IZGRAĐEN DO KRAJA GODINE

Ime bosanskohercegovačkog gradića Olova i najvećem laiku za rudarstvo nedvosmisleno sugerira na čemu bi taj dio Bosne i Hercegovine mogao bazirati svoj privredni razvoj. To je davno prepoznala i britanska Mineco