Biznismen, povratnik iz Švedske: Najbolji potez u životu! Vratio sam se u najljepšu zemlju na svijetu

Biznismen, povratnik iz Švedske: Najbolji potez u životu! Vratio sam se u najljepšu zemlju na svijetu

 

Samir Jusufović, biznismen koji se prije osam godina iz Švedske odlučio vratiti u Bosnu i Hercegovinu, izjavio je da mu je to najbolji potez koji je uradio u životu, napominjući da život u Bosni i Hercegovini i nije tako loš kako se to obično misli. 

“Vratio sam se u najljepšu zemlju na svijetu. Kada me pitaju zašto, ja kažem da je gore sve bolje, ali ovdje je sve ljepše. Mislim da je problem i u percepciji. Svi misle da je tamo negdje sve u redu što jednostavno nije tačno. Mi u Bosni i Hercegovini imamo puno manje kriminala nego u Švedskoj, imamo puno manje silovanja, imamo puno manje terorizma nego u jednoj Njemačkoj ili Francuskoj. Da bi krenuli dalje moramo realno sagledati gdje smo. Nije ovdje tako loše kao što se misli”, rekao je ovaj biznismen.

Naglasio je da je ekonomija najefikasniji alat protiv etnonacionalizma.

“Razvojem ekonomije ćemo izbiti najjači instrument etnonacionalizmu iz ruku. Ako ja mogu birati između dva-tri posla, onda ne moram gledati za koga ću glasati da bih dobio posao. Jačanjem ekonomije ćemo puno toga riješiti. Ako ja mogu zaposliti 10 ljudi sutra, i ako će se neko sa Pala javiti na posao, to je najjači instrument protiv etnonacionalizma”, zaključio je Jusufović koji je bio jedan od uvodničara u okviru ovosedmične teme Kruga 99  – ”Etnonacionalizam usporava razvoj privrede”.

Previous Pretpraznična atmosfera u Sarajevu: Rekordan broj turista i noćenja
Next Uspješna godina za našu džudistkinju: Cerić osvojila bronzu i na Mastersu u Kini

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Osam hiljada tona šljive iz TK izvezeno na tržište EU (VIDEO)

Sezona izvoza šljive iz Tuzlanskog kantona u Evropsku uniju je završena, a proizvođači su zadovoljni postignutim rezultatima i otkupnom cijenom.

MADE IN BOSNIA-387

“Igman“ Konjic izvanredno poslovao u prvih šest mjeseci 2019.

Svjetski šampion u proizvodnji malokalibarske municije i lider među preduzećima namjenske industrije u Bosni i Hercegovini, kompanija „Igman“ d.d. Konjic, ostvarila je u prvih šest mjeseci 2019. godine izvanredne rezultate

MADE IN BOSNIA-387

Klasovi prepoznatljivi slatkiši: Prodaja rolata veća za 67 posto

Najprodavaniji bosanskohercegovački proizvod u kategoriji industrijskih kolača prehrambene industrije Klas d.d. Sarajevo, Milk rol 350 g, odnedavno se na tržište plasira u novoj redizajniranoj ambalaži. Atraktivan dizajn uz već prepoznatljivi