Bišćanin Ragib Botonjić student generacije Medicinskog fakulteta u Zagrebu

Bišćanin Ragib Botonjić student generacije Medicinskog fakulteta u Zagrebu

 

Na svečenoj ceremoniji povodom obilježavanja 101. godišnjice Medicinskog Sveučilišta u Zagrebu, Bišćanin Ragib Botonjić proglašen je najboljim studentom generacije.

Ovu prestižnu nagradu uručio mu je dekan Medicinskog fakulteta prof. dr. sci. Marijan Klarica. Nagrada predstavlja najveće priznanje Medicinskog fakulteta u Zagrebu koja se dodjeljuje studentima s najboljim prosjekom ocjena.

Zahvaljujući svome trudu i radu, Botonjić je tokom studiranja dobio i mnogobrojne prilike za obavljanje stručnih praksi, te za usavršavanje na prestižnim svjetskim univerzitetima. Stručnu praksu iz područja kardiologije i kardiokirurgije  obavljao je na  Univerzitetu McGill u kanadskom gradu Montrealu, dok je u Houstonu na Univerzitetu Texas, na jednoj od najboljih svjetskih klinika imao priliku za dodatnu edukaciju na polju kardiokirurgije.

Poznato je da se ova dva univerziteta ubrajaju u najboljih dvadeset univerziteta na svijetu u oblasti medicine.

Biti najbolji student i to u drugoj državi zasigurno  zahtjeva ogroman trud i rad,  a da se isplate pokazuje i činjenica da je Botonjić nakon uspješnog okončanja studija medicine, priliku za daljnji rad dobio u Sveučilišnoj bolnici Sestre Milosrdnice u Zagrebu.

Kada je riječ o marljivim i uspješnim mladim ljudima koji postaju ugledni akademski građani sa respektabilnim profesionalnim karijerama  u raznim oblastima,  grad Bihać zasigurno ima čime da se pohvali.

Ovakvi mladi poput Ragiba Botonjića pomjeraju granice i primjer su drugima da trud, rad i ljubav prema nauci  mogu nanizati zapažene rezultate.

Osim toga, svojim znanjem i uspjehom na najbolji mogući način predstavljaju mjesta iz kojih dolaze. Istinski su ambasadori Bihaća ali i Bosne i Hercegovine.

 

Izvor: uskinfo

Previous Parlament Bosne i Hercegovine sprema Rezoluciju: Bošnjake i Srbe proglasiti konstitutivnim u RH
Next Bosanka i Iranac pokrenuli zajednički biznis: Izrađuju nakit koji osvaja svijet

You might also like

NAUKA I TEHNOLOGIJA

Uspjeh bosanskog naučnika u SAD: Dr. Muhamed Baljević u Nebraski izvršio prvi beskrvni transplant

  Sa univerziteta Nebraska Medicinski centar nedavno je stigla vijest o tome da je prvi put jedan pacijent, u ovom slučaju Jehovin svjedok, primio tzv. beskrvni autologni transplant. Pacijent je,

NAŠI LJUDI

Elvir Čaušević – izumitelj više od 20 patenata i patentnih aplikacija

U okviru nedavno održane konferencije “Reconnect” čiji je cilj bio povezivanje investitora iz dijaspore sa lokalnim poduzetnicima svoje učešće dao je i bosanski stručnjak iz oblasti menadžementa i elektroinženjeringa Elvir

NAUKA I TEHNOLOGIJA

Busovača: Učenici u Gornjoj Rovni dobili najsavremenije opremljenu školsku zgradu u državi

Od ove školske godine učenici Područne škole Gornja Rovna u općini Busovača, konačno, nakon skoro tri desetljeća idu u pravu školsku zgradu. I to ne bilo kakvu nego, zahvaljujući najvećim