Pazarić: Polaganje zakletve i potpisivanje ugovora XXI klase kandidata za prijem u profesionalnu vojnu službu OS BiH

Pazarić: Polaganje zakletve i potpisivanje ugovora XXI klase kandidata za prijem u profesionalnu vojnu službu OS BiH

 

Centar za osnovnu obuku Komande za obuku i doktrinu, 21. decembra 2018. godine na lokaciji kasarne „Zaim Imamović“ u Pazariću, sa početkom u 10.00 sati, organizuje svečanu ceremoniju polaganja zakletve i potpisivanja ugovora XXI klase kandidata na osnovnoj obuci vojnika za prijem u profesionalnu vojnu službu.

Zakletvu će položiti i svoj prvi ugovor potpisati ukupno 294 kandidata koji su završili osnovnu obuku vojnika za prijem u profesionalnu vojnu službu.

Svečanoj ceremoniji će prisustvovati predstavnici Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine, Zajedničkog štaba Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, Komande za podršku OS BiH, Komande za obuku i doktrinu te predstavnici ostalih komandi i jedinica Oružanih snaga BiH.

Previous HDZ-ovac vodi općinu u BiH, porodilište u RH i radi u dva doma zdravlja
Next Bihać: Planiran upis u školu 200 djece migranata (Video)

You might also like

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Obilježena godišnjica stradanja Hrvata u selu Trusina

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno spomen-obilježja u Trusini kod Konjica u utorak je obilježena 26. godišnjica ubistva 22 Hrvata koje su pripadnici Jedinice za posebne namjene ‘Zulfikar’ ubili 1993.

OTPOR BOSNE

U Travniku obilježena 25. godišnjica savjetovanja komandanata Patriotske lige

Odavanjem počasti poginulim braniocima i okruglim stolom “Mehurići 1992. – 2017.”, u Travniku je danas obilježena 25. godišnjica Savjetovanja regionalnih komandanata Patriotske lige Republike Bosne i Hercegovine. Patriotska liga formirana

NAŠI DANI

Općina Stari Grad podijelila paketiće učenicima u Konjević-Polju i Novoj Kasabi

  Delegacija Općinskog vijeća Stari Grad posjetila je danas osnovne škole u Konjević Polju i Novoj Kasabi gdje su učenicima uručili prigodne novogodišnje paketiće. U februaru ove godine delegacija Općine