Započela ‘Starogradska bajka’ – Besplatno klizalište i raznovrsni sadržaji

Započela ‘Starogradska bajka’ – Besplatno klizalište i raznovrsni sadržaji

 

Na sarajevskom Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović večeras je otvoren program pod nazivom “Starogradska bajka” koji će trajati dva naredna mjeseca i građanima Sarajeva i brojnim turistima ponuditi različite sadržaje.    

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić prisutnima je čestitao predstojeće praznike te “Starogradsku bajku“ proglasio otvorenom.

“Ovom prilikom svim građanima katoličke vjeroispovijesti čestitao bih Božić, građanima želim sretnu Novu godinu i također, unaprijed, pravoslavni Božić koji ide odmah poslije Nove godine. Ovom prilikom proglašavam ovo lijepo klizalište otvorenim, a građani će ga moći koristiti besplatno dva mjeseca”, kazao je Hadžibajrić.

Predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo Midhat Hubijar je istakao da je Općina Stari Grad mjesto kroz koje godišnje prođe najviše turista.

“Samim tim, Turistička zajednica se obvezala da će podržavati Općinu Stari Grad i udruženja koja budu participirala na određenim projektima koji će podržati, promovisati i učiniti reprezentativnim sve vrijednosti grada Sarajeva i kantona”, rekao je Hubijar te dodao kako Turistička zajednica KS podržava i druge projekte i sadržaje.

Predsjednik Udruženja “Čuvari tradicije” Adnan Koro je kazao da je ovo prva manifestacija ove vrste na području Općine Stari Grad.

“Ponosni smo na ovaj projekat koji realizujemo u saradnji s Općinom Stari Grad i Turističkom zajednicom KS. Ovo je prvi put da na području Općine Stari Grad imamo jedno tehnološki najsavremenije klizalište, ovdje u srcu općine koje će građani i posjetioci moći potpuno besplatno koristiti naredna dva mjeseca”, rekao je Koro.

U okviru projekta “Starogradska bajka“ nalaze se i brojni drugi sadržaji u kućicama u blizini, a vikendom će biti organizovane posebne manifestacije za najmlađe uz druženja s maskotama i klovnovima.

 

Izvor: Agencije

Previous Makarević: Izvoz u Norvešku povećan za skoro 30 posto
Next Zimska čarolija na Bjelašnici

You might also like

TURIZAM

Velika Kladuša: Turistička atrakcija, kamene kugle podno Grljevca

Da priroda svakodnevno iznenađuje potvrdile su kamene kugle, slučajno pronađene podno Grljevaca, nadomak velikokladuškog naselja Zborište na samoj granici Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Od prošle godine u žiži su

BH RAZGLEDNICA

Sarajevo, behara ti tvoga (Foto)

Bosna u cvatu je kao nikada dosanjanja bajka, što se ponavlja u krugovima života, iz godine u godinu. Sarajevo, behara ti tvoga, znaš li išta za dragoga moga? Otiš’o je

TURIZAM

Krupa na Vrbasu: Turistički biser privlači posjetioce iz cijelog svijeta

  Krupa na Vrbasu koja se nalazi na oko 25 kilometara od Banjaluke predstavlja pravi prirodni biser koji posjećuju turisti iz cijeloga svijeta. Kaskadni vodopadi, huk vode, stare vodenice, šetalište