Započela ‘Starogradska bajka’ – Besplatno klizalište i raznovrsni sadržaji

Započela ‘Starogradska bajka’ – Besplatno klizalište i raznovrsni sadržaji

 

Na sarajevskom Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović večeras je otvoren program pod nazivom “Starogradska bajka” koji će trajati dva naredna mjeseca i građanima Sarajeva i brojnim turistima ponuditi različite sadržaje.    

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić prisutnima je čestitao predstojeće praznike te “Starogradsku bajku“ proglasio otvorenom.

“Ovom prilikom svim građanima katoličke vjeroispovijesti čestitao bih Božić, građanima želim sretnu Novu godinu i također, unaprijed, pravoslavni Božić koji ide odmah poslije Nove godine. Ovom prilikom proglašavam ovo lijepo klizalište otvorenim, a građani će ga moći koristiti besplatno dva mjeseca”, kazao je Hadžibajrić.

Predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo Midhat Hubijar je istakao da je Općina Stari Grad mjesto kroz koje godišnje prođe najviše turista.

“Samim tim, Turistička zajednica se obvezala da će podržavati Općinu Stari Grad i udruženja koja budu participirala na određenim projektima koji će podržati, promovisati i učiniti reprezentativnim sve vrijednosti grada Sarajeva i kantona”, rekao je Hubijar te dodao kako Turistička zajednica KS podržava i druge projekte i sadržaje.

Predsjednik Udruženja “Čuvari tradicije” Adnan Koro je kazao da je ovo prva manifestacija ove vrste na području Općine Stari Grad.

“Ponosni smo na ovaj projekat koji realizujemo u saradnji s Općinom Stari Grad i Turističkom zajednicom KS. Ovo je prvi put da na području Općine Stari Grad imamo jedno tehnološki najsavremenije klizalište, ovdje u srcu općine koje će građani i posjetioci moći potpuno besplatno koristiti naredna dva mjeseca”, rekao je Koro.

U okviru projekta “Starogradska bajka“ nalaze se i brojni drugi sadržaji u kućicama u blizini, a vikendom će biti organizovane posebne manifestacije za najmlađe uz druženja s maskotama i klovnovima.

 

Izvor: Agencije

Previous Makarević: Izvoz u Norvešku povećan za skoro 30 posto
Next Zimska čarolija na Bjelašnici

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Krajina u organskoj proizvodnji i turizmu

  Razvojne ekonomske šanse USK najviše se ogledaju u iskorištenosti potencijala u poljoprivredi i sve više rastućem turizmu. Posebno su značajne poljoprivredne površine kao što su oranice i bašte na

BH RAZGLEDNICA

Mlinčići na Plivi: Čuvari tradicije stare nekoliko stotina godina (FOTO)

Nedaleko od grada Jajca, između Velikog i Malog Plivskog jezera, na sedrenoj barijeri izgrađene su plivske vodenice, koje se u Jajcu popularno nazivaju i mlinčići. Devetnaest vodenica – sojenica pokrivenih šindrom izgrađene

NASLIJEĐE

Kušlat – stara utvrda i u njoj džamija već vijekovima izazivaju znatiželju putnika kroz dolinu rijeke Drinjače

Nekoliko je verzija o tome kako je tvrđava Kulašt dobila ime… naziv potiče od imena bosanske plemićke porodice Kuršlatovića. No, u narodu je poznata i priča da je tvrđava Kušlat