Načelnik Općine Novi Grad: Pokrenut je novi val što se vidi po više od 5.000 radnih mjesta

Načelnik Općine Novi Grad: Pokrenut je novi val što se vidi po više od 5.000 radnih mjesta

 

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić na novogodišnjoj pres-konferenciji dao je osvrt na postignute rezultate u 2018. godini, te najavio projekte koji će nastaviti doprinositi konkurentnijoj privredi.

– Pokrenut je novi val što se vidi po više od 5.000 radnih mjesta. Također, pozitivna činjenica je što smo usvojili budžet za narednu godinu u iznosu od 41.825.000 KM – rekao je Efendić navodeći da su ključni ciljevi iz Strategije razvoja za period 2014. – 2020. godina, koji se odnose na oblast lokalnog ekonomskog razvoja i zapošljavanja, u najvećem broju realizirani.

Za rješavanje problema u saobraćaju planirano je 2,5 miliona KM. U tom pogledu, potvrdio je da su u toku radovi na devetoj transferzali vrijedni 10 miliona KM.

Značajna sredstva, kaže Efendić, osigurana su za izgradnju garaže na Alipašinom polju sa oko 280 parking mjesta.

– U cilju postizanja što veće sigurnosti na području općine predviđeno je postavljanje video nadzora i sanacija rasvjete. Među ostalim projektima nastavljamo s izgradnjom sportske dvorane pored Osnovne škole „Umihana Čuvidina“, gdje su radovi u toku – istakao je Efendić.

Također, na pres-konferenciji su šef Odsjeka za komunalne poslove Kenan Bukva i pomoćnik načelnika za privredu i lokalni ekonomski razvoj Džemaludin Kahrović ukazali na primarne aktivnosti koje će se odvijati kroz realizaciju kapitalnih projekata i projekata iz cestovne infrastrukture.

Posebno značajnim smatraju što je od 2013. godine Općina Novi Grad uspjela ostvariti neposredan kontakt s privrednicima, zbog čega su i u idućoj godini predviđeni programi podsticaja privredi.

Previous Stećci u Mršićima, Vlasenica
Next Avionom iz Sarajeva do Tuzle za 15 minuta

You might also like

OTPOR BOSNE

U Travniku obilježena godišnjica 7. Korpusa Armije Bosne i Hercegovine (VIDEO)

  U Travniku je jučer upriličena Centralna manifestacija obilježavanja 26. godišnjice formiranja Armije Republike  Bosne i Hercegovine i 24. godišnjica formiranja 7. Korpusa Armije RBiH. U sklopu Centralne manifestacije oodržan

NAŠI DANI

Prikupljanje energije: Zmajevi posjetili Bosansku dolinu piramida

Reprezentativci naše zemlje koji već treći dan borave u Zenici na pripremama za kvalifikacione utakmice protiv Finske i Grčke, stručni štab, kao i članovi Izvršnog odbora NS/FS BiH iskoristili su

NAŠI DANI

U Historijskom muzeju BiH otvorena izložba posvećena Armiji RBiH (FOTO)

Izložba fotografija, ratnih zastava, amblema, obilježja i publikacija jedinica Armije Republike Bosne i Hercegovine i Komande 2. pješadijskog rendžerskog puka Oružanih snaga BiH (OSBiH) otvorena je večeras u Historijskom muzeju BiH