Načelnik Općine Novi Grad: Pokrenut je novi val što se vidi po više od 5.000 radnih mjesta

Načelnik Općine Novi Grad: Pokrenut je novi val što se vidi po više od 5.000 radnih mjesta

 

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić na novogodišnjoj pres-konferenciji dao je osvrt na postignute rezultate u 2018. godini, te najavio projekte koji će nastaviti doprinositi konkurentnijoj privredi.

– Pokrenut je novi val što se vidi po više od 5.000 radnih mjesta. Također, pozitivna činjenica je što smo usvojili budžet za narednu godinu u iznosu od 41.825.000 KM – rekao je Efendić navodeći da su ključni ciljevi iz Strategije razvoja za period 2014. – 2020. godina, koji se odnose na oblast lokalnog ekonomskog razvoja i zapošljavanja, u najvećem broju realizirani.

Za rješavanje problema u saobraćaju planirano je 2,5 miliona KM. U tom pogledu, potvrdio je da su u toku radovi na devetoj transferzali vrijedni 10 miliona KM.

Značajna sredstva, kaže Efendić, osigurana su za izgradnju garaže na Alipašinom polju sa oko 280 parking mjesta.

– U cilju postizanja što veće sigurnosti na području općine predviđeno je postavljanje video nadzora i sanacija rasvjete. Među ostalim projektima nastavljamo s izgradnjom sportske dvorane pored Osnovne škole „Umihana Čuvidina“, gdje su radovi u toku – istakao je Efendić.

Također, na pres-konferenciji su šef Odsjeka za komunalne poslove Kenan Bukva i pomoćnik načelnika za privredu i lokalni ekonomski razvoj Džemaludin Kahrović ukazali na primarne aktivnosti koje će se odvijati kroz realizaciju kapitalnih projekata i projekata iz cestovne infrastrukture.

Posebno značajnim smatraju što je od 2013. godine Općina Novi Grad uspjela ostvariti neposredan kontakt s privrednicima, zbog čega su i u idućoj godini predviđeni programi podsticaja privredi.

Previous Stećci u Mršićima, Vlasenica
Next Avionom iz Sarajeva do Tuzle za 15 minuta

You might also like

NAŠI DANI

STAZAMA BOSANSKIH VITEZOVA: 22 GODINE OD POGIBIJE KOMANDANTA ODBRANE OLOVA SENAHIDA BOLIĆA BOLE

U petak 22 januara u mjestu Bakići , na spomen obilježju rahmetli Senahidu Boliću, polaganjem cvijeća i učenjem fatihe odata je počast ovom slavnom komandantu, junaku odbrane Olova. Senahid Bolić Bolo,

NAŠI DANI

Vlada KS utvrdila Program mjera za zapošljavanje 1.219 osoba sa biroa

Vlada Kantona Sarajevo utvrdila je danas Program mjera za podsticaj zapošljavanja i održavanja više stope zaposlenosti i poboljšanje strukture zaposlenih u Kantonu Sarajevo u KS za 2020. godinu. Kroz pojedinačne

NAŠI DANI

Bugarska protjerala ruskog diplomatu

Bugarsko ministarstvo vanjskih poslova dalo je ruskom diplomati 72 sata da napusti zemlju nakon što je ured državnog tužioca naveo da je on bio umješan u špijuniranje te balkanske zemlje