Svi hotelski kapaciteti u bosanskoj prijestolnici bili popunjeni tokom proteklih praznika

Svi hotelski kapaciteti u bosanskoj prijestolnici bili popunjeni tokom proteklih praznika

 

Svi hotelski kapaciteti u glavnom gradu Bosne i Hercegovine bili su popunjeni tokom proteklih praznika, ali i u danima prije njih, a Sarajevo je privuklo desetine hiljada turista iz Evrope, regije Balkana i sa Bliskog istoka – istaknuto je danas na sastanku gradonačelnika Abdulaha Skake sa čelnim ljudima najvećih hotela u Sarajevu.

Očekuje se da će zvanični podaci potvrditi da je 2018. godina bila turistički najuspješnija u pogledu broja turista i noćenja.

Gradonačelnik je organizirao sastanak sa nekim od ključnih ljudi zaslužnih za razvoj turizma i hotelijerstva u Sarajevu, kako bi razmotrili rezultate i efekte promocije glavnog grada u najpoželjniju novogodišnju destinaciju u regiji. Razgovarano je o mogućnostima unaprjeđenja ponude, širenja smještajnih kapaciteta i ulozi Grada Sarajeva u stvaranju povoljnijih uvjeta za snažnije ekonomske efekte i razvoj.

Gosti su konstatirali da su brojne aktivnosti koje Grad poduzima pozitivno doprinijele njihovom poslovanju i turističkom rastu u Bosni i Hercegovini.

Naveli su kako očekuju snažniji angažman i viših nivoa vlasti u budućnosti, te potvrdili da su spremni intenzivirati saradnju sa glavnim gradom Bosne i Hercegovine. To se posebno odnosi na predstojeće velike događaje u Sarajevu kao što je Evropski olimpijski festival mladih EYOF početkom idućeg mjeseca.

Prilog TVSA o novootvorenom hotelu Ibis styles:

U posljednjih nekoliko godina Sarajevo i njegova okolica postalo je bogatije za nekoliko vrhunskih hotela koji posluju u okviru poznatih svjetskih grupacija. Jedan od njih je i Ibis styles Sarajevo. Osim što je zanimljivog eksterijera i interijera ovaj hotel vrijedno je spomenuti i sa finansijskog aspekta, naime riječ je o investiciji od 30 miliona maraka.

Gepostet von Televizija Sarajevo – tvsa.ba am Freitag, 4. Januar 2019

Previous ‘Pokreni svoj posao u Kaknju’ šansa za mlade (Video)
Next Na Jahorini hiljade skijaša, turista, ljubitelja prirode

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Oko 300 izlagača na ovogodišnjim ‘Danima trešnje’ u Mostaru

Jubilarno 20. izdanje manifestacije “Dani trešnje”, na kojemu će se predstaviti oko 300 izlagača iz Bosne i Hercegovine i regije, održat će se od 22. do 24. juna u Mostaru.

MADE IN BOSNIA-387

Porodica Muhović iz Goražda među najvećim poljoprivrednim proizvođačima

Vrijedna porodica Muhović iz Goražda među najvećim je poljoprivrednim proizvođačima u ovom dijelu Bosne i Hercegovine. Na svom imanju u mjestu Gornji Kazagići, Emir i Amina Muhović proizvode tone raznovrsnog

Ekonomija/Biznis

EPBiH planira u Banovićima graditi solarnu elektranu, a u Tuzli uzgoj brzorastuće biomase

Predstavnici Elektroprivrede Bosne i Hercegovine posjetili su, krajem prethodne i početkom nove godine, dvije općine u Tuzlanskom kantonu te najavili projekte koji se tiču proizvodnje električne energije iz novih, obnovljivih