Svi hotelski kapaciteti u bosanskoj prijestolnici bili popunjeni tokom proteklih praznika

Svi hotelski kapaciteti u bosanskoj prijestolnici bili popunjeni tokom proteklih praznika

 

Svi hotelski kapaciteti u glavnom gradu Bosne i Hercegovine bili su popunjeni tokom proteklih praznika, ali i u danima prije njih, a Sarajevo je privuklo desetine hiljada turista iz Evrope, regije Balkana i sa Bliskog istoka – istaknuto je danas na sastanku gradonačelnika Abdulaha Skake sa čelnim ljudima najvećih hotela u Sarajevu.

Očekuje se da će zvanični podaci potvrditi da je 2018. godina bila turistički najuspješnija u pogledu broja turista i noćenja.

Gradonačelnik je organizirao sastanak sa nekim od ključnih ljudi zaslužnih za razvoj turizma i hotelijerstva u Sarajevu, kako bi razmotrili rezultate i efekte promocije glavnog grada u najpoželjniju novogodišnju destinaciju u regiji. Razgovarano je o mogućnostima unaprjeđenja ponude, širenja smještajnih kapaciteta i ulozi Grada Sarajeva u stvaranju povoljnijih uvjeta za snažnije ekonomske efekte i razvoj.

Gosti su konstatirali da su brojne aktivnosti koje Grad poduzima pozitivno doprinijele njihovom poslovanju i turističkom rastu u Bosni i Hercegovini.

Naveli su kako očekuju snažniji angažman i viših nivoa vlasti u budućnosti, te potvrdili da su spremni intenzivirati saradnju sa glavnim gradom Bosne i Hercegovine. To se posebno odnosi na predstojeće velike događaje u Sarajevu kao što je Evropski olimpijski festival mladih EYOF početkom idućeg mjeseca.

Prilog TVSA o novootvorenom hotelu Ibis styles:

U posljednjih nekoliko godina Sarajevo i njegova okolica postalo je bogatije za nekoliko vrhunskih hotela koji posluju u okviru poznatih svjetskih grupacija. Jedan od njih je i Ibis styles Sarajevo. Osim što je zanimljivog eksterijera i interijera ovaj hotel vrijedno je spomenuti i sa finansijskog aspekta, naime riječ je o investiciji od 30 miliona maraka.

Gepostet von Televizija Sarajevo – tvsa.ba am Freitag, 4. Januar 2019

Previous ‘Pokreni svoj posao u Kaknju’ šansa za mlade (Video)
Next Na Jahorini hiljade skijaša, turista, ljubitelja prirode

You might also like

Ekonomija/Biznis

Gradačac – Otvoren ‘Centar za stručno osposobljavanje’ (VIDEO)

U Gradačcu je danas svečano otvoren “Centar za stručno osposobljavanje”, koji će pružati prilagođenu obuku za radnike u domenu osnovnih i naprednih tehnika proizvodnje, a prva obuka za 30 CNC

TURIZAM

Na Bjelašnici u toku realizacija projekta vrijednog 16 miliona KM

Radovi na bh. olimpijskoj planini Bjelašnici idu predviđenom dinamikom na opće zadovoljstvo kako investitora, tako i izvođača radova, te uz redovan nadzor IPSA Instituta d.o.o Sarajevo, potvrđeno je Feni iz

Ekonomija/Biznis

ASA Šped i Veritas Automotive šire poslovanje, slijede i nova radna mjesta

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić sastao se danas sa predstavnicima proizvodnih i skladišniih kompanija ASA Šped i Veritas Automotive d.o.o. Inače, kompanija Veritas Automotive d.o.o posluje u Rajlovcu