USK: Na aferu ‘Diploma’ reagovalo Ministarstvo obrazovanja i MUP – od škole Multilingua izuzeta dokumentacija

USK: Na aferu ‘Diploma’ reagovalo Ministarstvo obrazovanja i MUP – od škole Multilingua izuzeta dokumentacija

 

Damir Omerdić, ministar obrazovanja Unsko-sanskog kantona za N1 je kazao da je ministarstvo oformilo komisiju koja će se baviti aferom “Diploma” u tom kantonu, te da je MUP USK izuzeo svu dokumentaciju vezanu za pomenuti slučaj.

Za N1 je potvrdio da je sprovedena i akcija MUP-a u jutarnjim satima, gdje su od škole Multilingua izuzeli dokumentaciju – ali će formirana komisija tražiti tu dokumentaciju – kako bi istražila i potvrdila sve činjenice.

“Nadzorna komisija je formirana jučer, ona je automatski jutros krenula u Sanski Most koji je udaljen 130 kilometara od Bihaća. Došli su oko 9 – 10 sati. Dok su tražili dokumentaciju – MUP je imao akciju, oni su izuzeli dokumentaciju”,kazao je.

Ministarstvo obrazovanja je formiralo komisiju pomoću koje će vršiti nadzor nad ustanovom, a o aferi “Diploma”, koju su otkrili novinari Žurnala – saznali su iz medija.

“Saznali smo iz medija da je urađena diploma u roku od 17 dana. Ministarstvo je uradilo sve po zakonu, danas su bili na terenu. Mi ćemo pokušati doći do dokumentacije”, rekao je.

Omerdić još uvijek ne zna ko će voditi istragu.

“Mi unutar ministarstva možemo vršiti nadzor, tražit ćemo od MUP-a dokumentaciju koja nam treba da bi ustanovili sve. Inicijativa dolazi iz Ministarstva obrazovanja”, rekao je Omerdić.

O daljim koracima ne može govoriti, ali:

“Ako se potvrdi činjenično stanje da se tako desilo, to ima posljedice. Oni znaju koje su.”

Zatvaranje škole?

“Najvjerovatnije da, ako se sve potvrdi”, izjavio je Za N1 ministar obrazovanja.

Previous Počinje s radom fabrika elektrogeneratora u Živinicama, posao za 80-100 radnika
Next AS Holding će investirati 10 miliona eura u proizvodne pogone

You might also like

NAŠI DANI

Ilija Jurišić – istinom pobijedio Srbiju

  Nedugo nakon pravosnažne oslobađajuće presude, Jurišić je počeo pisati knjigu u kojoj je, između ostalog, dokumentirao mišljenje pravne struke, zbog čega je nedužan proveo tri i po godine u

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Bolna sjećanja na stanovnike Ahatovića i Dobroševića ubijene u autobusu u Sokolini ne blijede

U mjestu Sokolina, kod Ilijaša danas je obilježena još jedna tužna godišnjica masakra počinjenog u autobusu, u kojem je svirepo ubijeno 48 Bošnjaka iz naselja Ahatovići, Bojnik i Dobroševići, i

NAŠI DANI

Mehmedagić oslobođen! ‘Politički odstrel preko suda. Željela se učiniti velika šteta jednoj od značajnijih institucija, a to je OSA ‘

Sudija Branko Perić izrekao je oslobađajuću presudu Osmanu Mehmedagiću i Muhamedu Pekiću, direktoru i uposleniku Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine (OSA). Odmah po završetku ročišta koje održano jutros na kojem