Turistička zajednica Kantona Sarajevo na sajmu u Madridu

Turistička zajednica Kantona Sarajevo na sajmu u Madridu

 

Turistička zajednica Kantona Sarajevo (TZKS) predstavila je španskom tržištu turističku ponudu Kantona Sarajevo na najvećem španskom turističkom sajmu FITUR u Madridu 2019. održanom od 23. do 27. januara.

FITUR je sajam globalnog karaktera a ujedno je i vodeći sajam turizma u Španiji. Izložbeni prostor se prostirao u devet paviljona. Štand Turističke zajednice Kantona Sarajevo se nalazio u paviljonu 4 – Evropa. Sajam je posjetilo više od 200.000 posjetilaca, te oko 9.000 izlagača iz 165 zemalja svijeta.

Turistička zajednica Kantona Sarajevo, već je drugi put učesnik sajma i nakon kontinuiranih nastupa i prezentacija ostavljen je trag na španske turoperatere i posjetioce sajma. Na sajmu je dogovorena saradnja na izdavanju turističkog vodiča za Sarajevo, ali i za cijelu Bosnu i Hercegovinu. To bi bio prvi vodič na španskom jeziku koji opisuje turističke znamenitosti Sarajeva ali i šire, saopćeno je iz TZKS.

Posjetioce sajma su najviše zanimale kulturno-historijske znamenitosti Sarajeva, a željeli su i saznati koji su najbolji i najbrži letovi za dolazak u glavni grad Bosne i Hercegovine.

Štand je bio veoma posjećen, jer se, između ostalog, nalazio na vrlo frekventnom mjestu.

Previous U SREBRENICI POKRENUTA PROIZVODNJA KLAS RAHAT LOKUMA
Next Savršen vikend na Vlašiću (VIDEO)

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Turizam u stalnom rastu: Najviše noćenja ostvarili turisti iz Turske

  U Bosni i Hercegovini u mjesecu maju 2018. turisti su ostvarili 150.265 posjeta, što je više za 18,1% u odnosu na april 2018. i za 9,0% više u odnosu

TURIZAM

Turizam u SBK sve popularniji: Fojnica interesantna u više segmenata (Video)

  Turizam je popularna privredna grana u SBK, a jedan od gradova koji uživa benefite upravo od turizma je Fojnica. -Reumal radi punom parom, ističe načelnik općine Fojnica Sabahudin Klisura.

BH RAZGLEDNICA

Cabrio bus Mostar od iduće sedmice vozi hercegovačku rutu ali i gradsku vožnju

Nakon što je Mostar dobio svoj prvi Cabrio bus, odnosno autobus za panoramsko razgledanje grada, građani su oduševljeni, a rezervacije su svakim danom sve brojnije – kazao je u izjavi