Damir Džumhur pred duel s Australijom: Daćemo sve od sebe da priredimo iznenađenje

Damir Džumhur pred duel s Australijom: Daćemo sve od sebe da priredimo iznenađenje

 

Pred najboljim bosanskohercegovačkim  teniserima je veliki izazov u kvalifikacijama za Svjetsku grupu Davis kupa. Rival će im 1. i 2. februara biti Australija, a duel će se igrati u Adelaide.

Jasno je da su Australijanci apsolutni favoriti, ali se bosanskohercegovački tim, predvođen prvim reketom Damirom Džumhurom ne želi unaprijed predati. Naprotiv najbolji bosanski teniser najavljuje da će, zajedno sa saigračima, dati sve od sebe i probati prirediti iznenađenje.

“Nekoliko dana zajedno treniramo u Adelaide. Pripreme teku dobro. Kod nas u Davis kup reprezentaciji uvijek vlada sjajna atmosfera. Nas četvorica se već niz godina držimo zajedno. Prije svega smo veliki prijatelji, držimo se skupa i ne damo da nas rastavi bilo šta. Bilo je i dobrih i loših rezultata, ali smo uvijek bili zajedno i to je ono što krasi našu reprezentaciju i nas četvoricu kao igrače“, ističe Džumhur.

Najbolji bh. teniseri suprotstaviće se jakoj australijskoj selekciji u kojoj su: Alex DeMinaur (28. na ATP listi), John Millman (37.), Jordan Thompson (61.), Alexei Popyrin (124.) i John Peers (18. na ATP dubl listi).

“Protiv Australije imamo izrazito težak zadatak. Australijanci su favoriti i zbog toga što su na domaćem terenu, ali i zbog trenutne forme. Moram priznati da niko od nas nije u zavidnoj formi, dok ćemo s druge strane imati sve igrače koji su u sjajnoj formi. Ali, ne predajemo se. Pokušaćemo, kao i uvijek, dati sve od sebe da iznenadimo i prođemo kvalifikacije za Svjetsku grupu. Nadam se da će biti naših navijača i da će nas podržati. Ovo će biti težak zadatak, ali smo sigurni u to da ćemo se svi boriti do maksimuma“, zaključio je Džumhur.

Kako je u Australiji tenis izuzetno popularan sport, a mnogi igrači su baš iz Adelaide, grada domaćina, veliki interes medija i publike vlada za predstojeće mečeve sa Bosnom i Hercegovinom čiji će tačan raspored biti utvrđen žrijebom zakazanim za 31. januar.

Osim Džumhura, u timu Bosne i Hercegovine za duel u Australiji su još: Mirza Bašić, Tomislav Brkić i Nerman Fatić, a s klupe će ih voditi kapiten Amer Delić.

 

Izvor: Agencije

Previous Kompaniju sa sjedištem u Švicarskoj preselili u Zvornik
Next Livanjski sir bi uskoro mogao biti brendiran u Institutu za intelektualno vlasništvo

You might also like

SPORT

Amel Tuka u finalu na 800 metara EP-a u Istanbulu osvojio 4. mjesto

Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka osvojio je 4. mjesto u finalu trke na 800 metara na 37. Evropskom dvoranskom prvenstvu za seniore, koje večeras završava u Istanbulu (Turska). Tuka je

SPORT

Livno domaćin jedriličarske utrke (Video)

U Livnu je počelo takmičenje u okviru kvalifikacijske utrke jedriličarskog grand prixa, čije će  finale biti održano u Španiji 2020. godine. Povjerenje livanjskom aeroklubu za organizaciju ovog značajnog takmičenja krajem

SPORT

BOSNA IMA SVJETSKOG VICEŠAMPIONA – Amel Tuka osvojio srebro

Najbolji bosanski atletičar Amel Tuka večeras je na Svjetskom atletskom prvenstvu osvojio srebro! Naš atletičar bio je drugi u utrci na 800m na prvenstvu koje se održava u glavnom katarskom