Predsjednica RH ljubi teroristu, otimača aviona u Americi!

Predsjednica RH ljubi teroristu, otimača aviona u Americi!

 

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović je u martu prošle godine bila na promociji knjige “Tko je ubio Zvonka Bušića”, piše Index. 

Knjigu je napisao ekstremno desni publicista Tihomir Dujmović, a na promociji knjige koja je tada održana u dvorani Vijenac u sklopu Nadbiskupijskog pastoralnog instituta u Zagrebu bila je prisutna sva sila desničara. Bio je tu drugi čovjek HDZ-a Milijan Brkić, ministar branitelja Tomo Medved, pa i ekstremno desni saborski zastupnik Željko Glasnović, ali i Zdravko Tomac.

Podsjetimo, Zvonko Bušić bio je hrvatski nacionalista koji je 1976. u Americi oteo putnički avion i postavio eksplozivnu napravu koja je ubila njujorškog policajca Briana Murraya.

Predsjednica ljubi ženu koja je u Americi osuđena za terorizam

Danas se tema ponovno aktuelizirala jer se pojavila snimka s promocije knjige, a na kojoj se vidi predsjednica kako ljubi Bušićevu ženu, Julienne Bušić.

Julienne Bušić je u SAD-u učestvovala u otmici putničkog aviona sa suprugom i trojicom muškaraca.

Avion je iz New Yorka Letio za Chicago, a otmičari su posadi i putnicima prijetili bombom. Avion nije sletio u Chicago, nego je pod prijetnjama let nastavio do Londona, iznad kojeg su bacali letke tražeći nezavisnost Hrvatske od Jugoslavije.

Otmičari su se predali, a iako se eksploziv kojim su prijetili na letu pokazao lažnim, odnosno iako se samo radilo o ekspres loncu, njihova otmica rezultirala je jednom žrtvom.

Naime, njujorški policajac Brian Murray, član pirotehničarske ekipe, poginuo je, a još trojica njegovih kolega su ranjena dok su pokušavali deaktivirati eksploziv koji su ostavili u ormariću na stanici u New Yorku.

Zvonko Bušić i Julienne Bušić su osuđeni na doživotni zatvor, s mogućnošću pomilovanja nakon 10 godina odslužene kazne. Julienne je pomilovana 1989. godine, a njezin suprug je u Hrvatskoj 2013. počinio samoubistvo.

(Index/MiruhBosne)

Previous Brka iz Brčkog širi kapacitete i upošljava 25 radnika
Next Grebo - Otišao je veliki čovjek koji je govorio kad su drugi šutili (VIDEO)

You might also like

NAŠI DANI

BPK Goražde pokazuje da nema velikih i malih kantona i gradova, već da ima ljudi koji znaju i koji ne znaju

Pomoćnik ministra za javno zdravlje FBiH dr.Goran Čerkez i šef Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo FBiH doc.dr. Sanjin Musa borave u posjeti BPK Goražde gdje su se sastali

NAŠI DANI

Ko je katarski emir Al Thani: Najmlađi i najbogatiji šeik, vlasnik PSG-a

U zvaničnu dvodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini danas je stigao šeik Tamim bin Hamad Al Thani, emir države Katar. Riječ je o jednom od najutjecajnijih Arapa današnjice, koji predvodi zemlju

NAŠI DANI

Plenković tvrdi da radioaktivni otpad koji RH namjerava odlagati uz bosansku granicu ‘vrlo malo zrači’

Održana je zajednička sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Hrvatske u Zagrebu, na čijem dnevnom redu je bilo niz zaključaka od zajedničkog interesa Bosne i Hercegovine i