Novo preduzeće u autodinstriji BiH: EUREL BH uskoro pokreće proizvodnju u Usori

Novo preduzeće u autodinstriji BiH: EUREL BH uskoro pokreće proizvodnju u Usori

 

U martu ili aprilu 2019. godine preduzeće EUREL BH d.o.o. Žabljak, koje se bavi proizvodnjom raznih dijelova za autoindustriju trebalo bi da počne proizvodnju u općini Usora.

Kako je istaknuo Jasmin Bešlagić, direktor EUREL BH na sastanku sa načelnikom Općine Zvonimirom Anđelićom i ministrom privrede Zeničko-dobojskog kantona Zlatkom Jelićem, zakljupljena je zgrada blizini Srednjoškolskog centra u Žabljaku.

U toku su radovi na prilagođavanju prostora potrebama preduzeća u što se trenutno ulaže 200.000 KM. Okončanjem ove faze pristupiti će se dopremanju mašina i opreme te dodatnom opremanju prostora čime bi se stekli uvjeti za početak rada.

Početak rada planiran je za mart/aprilj 2019. godine, a navodi se kako će poduzeće imati potrebu za zapošljavanjem 35 radnika od čega bi 15 trebale biti ženske osobe.
Preduzeće će se u početku baviti proizvodnjom sajli za potrebe autoindustrije, što bi kasnije trebalo biti prošireno i na ostale proizvode.

EUREL BH je u suvlasništvu slovenačkog poduzeća EUREL d.o.o. Poljčane.

Izvor: Indikator
Previous Priča o Dragi Iliću majoru 5. korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine
Next Na današnji dan preminuo pjesnik Aleksa Šantić

You might also like

Ekonomija/Biznis

U Brezi otvoren novoizgrađeni pogon kompanije ‘Kokoda’

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić svečano je otvorio novoizgrađeni proizvodni pogon za uzgoj i tov pilića kompanije “Kokoda” d.o.o. u Brezi. Bračni par Mahir i Selma Hodžić

Ekonomija/Biznis

Swity sokovi na novim tržištima: Od sada i u Dubaiju

Bosanskohercegovački prerađivač voća i povrća Swity d.o.o. iz Gradačca, vlasnik poznatih Vegafruitovih brandova, nakon pokretanja proizvodnje nastavlja sa otvaranjem novih stranih tržišta, ali i sa kontinuitetom širenja već osvojenih za

Ekonomija/Biznis

Cazin: Domaća firma Civić doo širi proizvodne kapacitete, dvadesetak novih radnih mjesta

U kabinetu cazinskog gradonačelnika 24.3. je s domaćom firmom „Civić“ doo potpisan Ugovor o kupoprodaji nekretnina. Riječ je kupoprodaji parcele u okviru Poslovne zone Ratkovac čija površina je 9.500 kvadratnih