Bihać: Privatni muzej Osmana Sulića

Bihać: Privatni muzej Osmana Sulića

 

Entuzijast i nekadašnji pripadnik 5. korpusa ARBiH, Osman Sulić, i ove godine, povodom manifestacije Noć muzeja, otvorio je vrata Spomen sobe sa eksponatima, posvećene ratnim godinama.
 
-Volio bi i da masa nas koji imamo nešto ovako, da pokažemo da smo i mi Evropa i da bar kroz ovu kulturu na neki način pošaljemo svijetu poruku da postojimo, – kazao je Osman Sulić.
 
Nevzeta Hodžić, član je Planinarskog društva ‘Horizont’ dugi niz godina. Prvi put je posjetila Osmanovu spomen sobu i nije krila oduševljenje viđenim.
 
-Zadovoljni smo, prelijepo je, samo šteta je što je malen prostor, pošto je gospodin Sulić rekao da ima još stvari koje nema gdje izložiti nažalost, – dodaje Nevzeta.
 
-Šteta što nema više ovakvih stvari, ne samo kao ovaj Osmanov ratni muzej, odnosno ratna spomen soba, nego da je to večeras praznik kulture. Uglavnom sve je dobro i pozitivno, – kazao je Anel Kajtezović.
Osmanov mali muzej nalazi se u MZ Izačić, općina Bihać.
 
(MiruhBosne/Rtv USK)
Previous Olimpijska baklja mira stigla u Sarajevo
Next Pogledajte kako je izgledao srednjovjekovni bosanski kraljevski grad - Bobovac

You might also like

HISTORIJA

Stari bosanski grad – Maglaj

-Oblik srednjovjekovne utvrde poklapa se sa vremenom kada su se na tlu Bosne vodile borbe između mađarskog kralja Sigismunda i bosanskih kraljeva i velikaša (kraj 14. i prve dvije decenije

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Obilježavanje 30 godina od opsade glavnog bosanskog grada: Na Vijećnici upriličena projekcija “Sarajevske ruže”

Povodom obilježavanja 30 godina od početka opsade Sarajeva, na fasadi Vijećnice večeras je upriličena video projekcija “Sarajevske ruže”, simbolima opsade i stradanja glavnog grada Bosne i Hercegovine u periodu 1992.-1995.

KULTURA I UMJETNOST

Performansom najavljeno ovogodišnje izdanje Festivala “Sarajevska zima”

Prigodnim performansom koji je organiziran na platou Kulturno-sportskog centra Skenderija u Sarajevu najavljeno je otvaranje ovogodišnjeg izdanja Festivala “Sarajevska zima”, javlja AA. Performans je održan uz učešće sportista, vitezova iz