ZENICA: Više od 2 decenije uspješnog poslovanja preduzeća “Braća Karić”. Imaju predstavništva i u ZG i BG

ZENICA: Više od 2 decenije uspješnog poslovanja preduzeća “Braća Karić”. Imaju predstavništva i u ZG i BG

 

Preduzeće „Braća Karić“ d.o.o. Zenica osnovano je 1998. godine, a bavi se proizvodnjom dimovodnog i ostalog materijala za centralno grijanje, montažom sistema centralnog grijanja i vodoinstalacija, te trgovinom materijala za centralno grijanje, vodoinstalacije i elektroinstalacije.

Suvlasnik preduzeća, Enes Karić, ističe da je osnovna djelatnost proizvodnja montažnih dimnjaka za domaćinstvo i industriju, dimovodnih cijevi i pratećeg materijala, te ormarića za razdjelnike u centralnom grijanju. Trenutno upošljavaju 50, a sa novom investicijom plan je uposliti još 30 radnika na poslovima proizvodnje inoks dimnjaka.

Proteklu godinu preduzeće „Braća Karić“ uspjelo je završiti sa dobrim poslovnim rezultatima, a ono što posebno ohrabruje svakako je porast izvoza.

Preduzeće ima predstavništvo već 10 godina u Zagrebu, a od prošle godine i u Beogradu.

 

Izvor: zenicainfo.ba

Previous Iz Alžira u Bosansku Krajinu: Chemseddine ne želi u Zapadnu Evropu (Video)
Next Padavine stale, voda se povlači

You might also like

ŽIVOT

Napustio Samsung, odbio sve inostrane ponude i došao u domovinu graditi karijeru

  Da sreća nije izvan granica Bosne i Hercegovine potvrđuje priča Senad Cibre koji je ostavio dobro plaćeni posao u Samsungu u Češkoj, odbio sve inostrane ponude i vratio se

Ekonomija/Biznis

Najvažniji sektor privrede naše države bilježi povećanje zaposlenosti

Zaposlenost u metalskom i elektro sektoru Federacije Bosne i Hercegovine u prvom kvartalu 2019. porasla je za 4,2 posto i kako bi se nastavili pozitivni trendovi iz 2017. i 2018.

Ekonomija/Biznis

I naša zemlja se nudila: VW proizvodnju Passata seli u Tursku ili Slovačku?

Njemačka kompanija Volkswagen zamrznula je planove za izgradnju tvornice u Turskoj, ali tek treba odlučiti gdje će graditi nove pogone za proizvodnju automobila srednje veličine u Evropi “, piše specijalizirani