Hava Fazlić: Uspješna poslovna žena, ima četiri firme i 60 uposlenika

Hava Fazlić: Uspješna poslovna žena, ima četiri firme i 60 uposlenika

 

Sve je više žena koje su uplovile u poduzetničke vode i grade uspješne poduzetničke priče. Jedna od njih je i Kalesijka Hava Fazlić. Njena poduzetnika priča traje nekoliko godina, a u svijet poduzetništa ušla je sasvim slučajno. 

U ovom poslu mnogo puta je rizikovala, a svaki rizik joj se itekako isplatio. Osim što je uspješna poslovna žena, ona je majka, supruga i nijedna strana ni u jednom trenutku nije trpila. Ponosna je majka troje djece, a na njih je i prenijela ljubav prema poslu. Naučila ih je odgovornosti i marljivom radu.

“Kada sam radila ja sam uvijek mislila da mogu više i bolje. Nakon povratka iz Njemačke našla sam neki posao, ali sticajem okolnosti 1998. godine osnovali smo svoju firmu. Otvorili smo autopraonicu. Nekako to je uvijek bilo malo, pa smo morali da pokrenemo još nešto”-kazala je Hava.

Hava je žena kojoj nikada nije bilo teško raditi niti jedan posao. Prije nego što je postala uspješna poslovna žena, bavila se i uzgojem pilića. Nikad je ništa nije bilo stid raditi niti uzgajati piliće, niti prodavati cvijeće. Ona je primjer da čovjeka nikad ne treba biti stid raditi bilo koji posao, jer od malih poslova se počinju i graditi uspješne poduzetničke priče.

Hava sada ima četiri firme i 60 uposlenika. Kako u svakom poslu u jednom trenutku dođe do zasićenja tržišta, tako je i Hava u jednom trenutno željela pokrenuti novi biznis. Tako je došla na ideju da otvori cvjećaru u Kalesiji. Prva što je uradila jeste da je istražila tržište.

“Našla sam prodavce koji proizvode cvijeće, kupila cvijeće i parkiram se ispred zgrade Općine, gdje je prije bio park. Tu sam izložila cvijeće, tu sam jednu dobru sezonu radila i vidjela da to ljude interesuje”-kaže Hava koja je godinu dana kasnije otvorila cvjećaru.

Emisiju “Super žena” (Neon TV) u kojoj je Hava bila gošća i njenu priču kako je gradila poduzetničku karijeru možete pogledati u videu ispod:

Izvor

Previous Almira Delibegović, Bosanka koja je dostigla vrh u advokatskom poslu V. Britanije
Next Hrvati sve više kupuju nekretnine na bosanskohercegovačkim zimovalištima

You might also like

Ekonomija/Biznis

Najveći broj putnika u jednom mjesecu na Međunarodnom aerodromu Sarajevo

Kroz Međunarodni aerodrom Sarajevo od 1. do 31. jula prošlo je 180.929 putnika, a što je 14 posto više u odnosu na isti mjesec prošle godine. Također i broj realizovanih

MADE IN BOSNIA-387

Gazzda osvaja skandinavsko tržište: Veliki interes za unikatni bosanskohercegovački namještaj

Kompanija Yield već četiri godine, od kada je počela sa radom u Bosni i Hercegovini, radi na razvoju brenda Gazzda koji se odnosi na unikatni, atraktivni namještaj sa industrijskim i racionalnim proizvodnim pristupom.

MADE IN BOSNIA-387

Bosanski namještaj sve traženiji – izvoz obara rekorde

Izvoz namještaja iz Bosne i Hercegovine nastavio je rast i u 2021. godini. Izvoz namještaja, posteljine i madraca iznosio je 1,25 milijardi KM, što je 22,2 posto više nego u