Ponovo nagrade za MS&WOOD, štand na Sajmu u Kelnu posjetio vlasnik branda Natuzzi

Ponovo nagrade za MS&WOOD, štand na Sajmu u Kelnu posjetio vlasnik branda Natuzzi

 

Bosanskohercegovačkom proizvođaču namještaja MS&WOOD (Majstori i drvo) pripala je nagrada “ICONIC AWARDS: INNOVATIVE INTERIOR Selection 2019” u kategoriji “Furniture”, koju dodjeljuje ugledno Njemačko vijeće za dizajn (German Design Council – Rat fur Formgebung), i to za stolicu sa rukonaslonom iz kolekcije Elle. Stolicu je dizajnirala poznata bosanskohercegovačka dizajnerica Nataše Perković, a napravili su je majstori ove fojničke tvornice. Nagrada je uručena prilikom nedavno završenog Sajma namještaja u Kelnu.

 

Za MS&WOOD ovo je šesta po redu nagrada Njemačkog vijeća za dizajn u proteklih nekoliko godina. Štand MS&WOOD-a ove godine posjetio je veliki broj zainteresiranih veletrgovaca, kao i proizvođača namještaja, a veoma zapažen nastup fojničkih majstora na Sajmu u Kelnu nije promakao niti vlasniku branda Natuzzi, Paskalu Natuciu (Pasquale Natuzzi). Prilikom njegove posjete razgovarano je o uspostavljanju saradnje, a predstavnici ove kompanije već su posjetili fabriku u Fojnici.

“Ponovo uspjeh i ponovo nagrada. Kada smo počeli izlagati na Međunarodnom sajmu namještaja u Kelnu bilo nas je tek nekoliko iz Bosne i Hercegovine. Negdje sam pročitao da nas je ove godine bilo ukupno 19. Nesumnjivo da uspjesi koje nižu naši proizvođači namještaja, kao i nagrade koje dobijamo pozitivno utiču na cijelu industriju namještaja u Bosni i Hercegovini. ”, izjavio je Muhamed Pilav direktor kompanije MS&WOOD.

Dogovoren je niz novih poslova širom svijeta, a sljedeća destinacija na kojoj će se MS&WOOD predstaviti je Stockholm Furniture & Light Fair | Stockholm Design Week – Sajam namještaja i svjetla u Štokholmu koji je istodobno i organizator Sedmice dizajna u glavnom gradu Švedske.

MS&WOOD proizvodi visokokvalitetni dizajnirani namještaj. Trenutno zapošljava oko 400 radnika. Kolekcije namještaja kompanije MS&WOOD dobile su do sada šest prestižnih nagrada German Design Award istaknute nagrade Njemačkog vijeća za dizajn. Najzanimljiviji dijelovi kolekcija izloženi su kao eksponati na Milanskom Trienalu.

Previous Hrvati sve više kupuju nekretnine na bosanskohercegovačkim zimovalištima
Next Turistička zajednica KS dobila još jednu u nizu nagrada na prestižnom sajmu EMITT u Istanbulu

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Bellissima osnovala sestrinsku firmu: Proizvode uniforme za hotelijerstvo

Poznata bosanskohercegovačka kompanija Bellissima pored modne odjeće pokrenula je i dizajniranje, proizvodnju i prodaju uniformi za hotelijerstvo i gastronomiju, zatim radne uniforme i školske uniforme u Vogošći. Admir Šabić, projekt

Ekonomija/Biznis

NAJVEĆE GRADILIŠTE U DRŽAVI: Pogledajte kako se grade tuneli Pečuj i Ričice kod Zenice i kako će izgledati cijela dionica (VIDEO)

Do kraja 2017. biće iskopan 1.000 metara dug tunel Pečuj, na poddionici Klopče – Pečuj Koridora 5c, a nešto ranije i 512 metara dug tunel Ričice na poddionici Drivuša –

Ekonomija/Biznis

Kreće isporuka Energoinvestove opreme za najveću trafostanicu u Africi

Kompanija Energoinvest d.d. Sarajevo upriličila je danas u Blažuju kod Sarajeva prezentaciju za novinare elektroopreme koja će za deset dana biti isporučena kompaniji Sonelgaz iz Alžira, a biće ugrađena u