Doboj Jug: Rast prometa i rekordni prihodi firmi ‘Euro Roal’ i ‘Euro metali’

Doboj Jug: Rast prometa i rekordni prihodi firmi ‘Euro Roal’ i ‘Euro metali’

 

Euro Roal, kompanija kćerka Hifa Oil i vodeći distributer Aluminijskih , PVC LB. Profila, materijala od Inoxa, polikarbonata i pleksiglasa, ostvarala je u protekloj 2018. godini najbolji poslovni rezultat od svog osnivanja, sa ukupnom realizacijom koja je iznosila 31 milon KM. Time je ostvaren rast prometa za oko 30%, u odnosu na 2017. godinu, i ostvaren kontiunuitet snažnog rasta ove kompanije. Kao razloge za uspješno poslovanje u Euro Roalu ističu visok stepen konkurentnosti, inovativnost i stalno unaprijeđenje kvaliteta servisa.

“Rast prometa od 30%  odnosno 6,7 miliona više u odnosu na 2017. godinu pokazao se kao rezultat ispravne poslovne politike svih ovih godina i zalaganja svih zaposlenih. Kvalitet proizvoda, servis, logistika, brzina isporuka, kao i velika lepeza asortimana i pravci na trzištu na kojima djelujemo, učinili su nas neprikosnovenim liderom u ovoj branši na tržištu Bosne i Hercegovine. Važno je istaći da rast bilježimo u svim našim odjelima, kako u odjelu Aluminij konstrukciono-građevinski profili, tako i u odjelu Aluminj Industrije, odjelu Inoxa, te odjelu prodaje PVC LB.Profila i okova”, izjavio je Admir Djedović direktor kompanije Euro Roal.

Djedović je istako da posebno raduje što je zabilježen rast prihoda od izvoza u zemlje regiona. “Cilj nam je dalje jačanje izvoza prema zemljama regiona i to u oblasti konstrukcionih profila i prema industrijskim potrošačima. Također, svoj doprinos su dali i podružnice u Hadžićima-Sarajevu i Cazinu koje iz godine u godinu bilježe izvanredne rezultate”, riječi su Djedovića.

Euro Roal posluje od 2011. godine. Sjedište kompanije je u Doboj Jugu, sa podružnicama u Cazinu i Hadžićima kod Sarajeva. Svoje poslovanje diverzificirali su u dva pravca. Prvi koji se odnosi na industriju, kojeg čine odjel Inox i odjel za Aluminij namijenjen industriji, kao što su limovi i pločevine u kvalitetu, kao i pocinčani limovi. Drugi pravac su konstrukcioni – građevinski profil, tj. sve za tzv. zatvaranje objekata.

Euro – metali, još jedna kompanija kćerka Hifa Oil (također sa sjedištem u Doboj Jugu) i lider na tržištu metala, u prošloj 2018. godini realizirala je do sada rekordan prihod od 50,2 miliona KM, što predstavlja rast od 12,3 miliona KM u odnosu na 2017. godinu. Rekordan rast prodaje od čak 33 posto posljedica je ulaganja u proširenje skladišnih kapaciteta, proširenja asortimana i kvalitetnog servisa prema kupcima, navodi se u saopćenju za medije ove kompanije.

“Takođe, na rast prodaje uticao je i povoljan trend u oblasti metalskog sektora u Bosni i Hercegovini, i u Evropi generalno. Posebnu pažnju kod kupaca na tržištu je izazvao naš ulazak u oblast usluge sječenja, tj. rezanja na CNC plazmi i gasnom rezaču, te sječenja na automatskim pilama. Radi se o sasvim novom segmentu u našem poslovanju. U 2019. godini ćemo nastaviti sa daljim ulaganjem u ovaj segment u smislu širenja naših kapaciteta i nabavke novih savremenih strojeva za obradu metala”, kazao je Jasmin Subašić direktor kompanije Euro – metali, dodavši da je prošlogodišnjim rezultatima još više učvršćena liderska pozicija na tržištu metala u Bosni i Hercegovini.

Previous Sarajevo: Na proljeće se u Starom Gradu otvara moderni park “Gradska šuma”
Next U proljeće počinje uzgoj lješnika na području donjovakufske općine

You might also like

Ekonomija/Biznis

Bosna i Hercegovina lani izvezla struje u vrijednosti 830 miliona BAM

Bosna i Hercegovina je izvezla električne energije u 2021. godini u vrijednosti 830,0 miliona KM, što je historijski gledano najbolji izvozni rezultat, izvještava Indikator.ba. Izvoz električne energije, prema podacima Agencije

Ekonomija/Biznis

Kompanija K-Uni plus iz Dervente ostvarila izvoz od 24 miliona KM u 2019.

Stalni rast proizvodnje, ulaganje u nove tehnologije i društvena odgovornost, zaštitni je znak kompanije K-Uni plus d.o.o. Derventa za proizvodnju PVC profila u građevinarstvu, koja je ostvarila rekordne rezultate poslovanja

Ekonomija/Biznis

VE Podveležje – montiran prvi vjetroagregat

Na platou Podveležja montiran je prvi od 15 vjetroagregata budućeg vjetroparka. Nastavljen je i specijalni noćni transport opreme iz Luke Ploče preko graničnih prijelaza Metković i Doljani do gradilišta, kojeg