Zapečaćeno 20 kladionica na području Sarajevskog, Tuzlanskog i Zeničko-dobojskog kantona

Zapečaćeno 20 kladionica na području Sarajevskog, Tuzlanskog i Zeničko-dobojskog kantona

 

Porezna uprava Federacije Bosne i Hercegovine je 4.2.2019.godine na području Sarajevskog, Tuzlanskog i Zeničko-dobojskog kantona izvršila 52 inspekcijska nadzora kojim su bila obuhvaćena uplatna mjesta priređivača igara na sreću klađenjem-kladionice.  

U ovim kontrolama inspektori Porezne uprave FBiH otkrili su 6 neprijavljenih radnika, 36 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, 2 objekta u kojima se obavljala djelatnost bez odobrenja nadležnog organa i 5 obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, rad bez odobrenja nadležnih organa i neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja zapečaćeno je 20 uplatnih mjesta kladionica, a u 41 slučaju izdati su prekršajni nalozi sa ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu od  271.200,00 KM.

Previous U proljeće počinje uzgoj lješnika na području donjovakufske općine
Next Dvije bosanske bebe se oporavljaju nakon uspješnih operacija u Istanbulu

You might also like

NAŠI DANI

Svečana zakletva XXII klase vojnika OS BiH

U Centru za osnovnu obuku u Pazariću, nakon uspješno završene osnovne vojničke obuke koja je trajala 12 sedmica, 204 kandidata su položila zakletvu i pristupili u profesionalnu vojnu službu Oružanih

NAŠI DANI

Ustavni sud: Zabranom kretanja mlađim od 18 godina i starijim od 65 prekršeno pravo na slobodu kretanja!

Ustavni sud Bosne i Hercegovine je danas elektronskim putem održao redovnu, 106. sjednicu Velikog vijeća Ustavnog suda Bosne i Hercegovine. Od odluka koje je danas donio Ustavni sud, radi ilustracije, izdvaja:

OTPOR BOSNE

Sjećanje na maloljetnog borca Armije RBiH Hasiba Đulovića i saborce

U prisustvu predstavnika boračkih organizacija Grada Tuzle, članova porodice, predstavnika vjerskog i političkog života te velikog broja građana MZ Pasci u ovoj tuzlanskoj mjesnoj zajednici upriličena je manifestacija sjećanja na