U Sarajevu otvoren novi Choco boutique Mak Zara

U Sarajevu otvoren novi Choco boutique Mak Zara

 

U sarajevskom trgovačkom centru Mercator u Ložioničkoj ulici otvoren je novi Choco boutique Mak Zara, prenose Poslovne Novine.

Radi se o potpuno novom konceptu shopova bosanskohercegovačkog brenda čokolada Mak Zara, koji će u okviru ponude pored svojih poznatih pralina i čokolada imati i Lavazza espresso, te različite napitke od kafe, svaki put uz gratis pralinu.

“Ljubiteljima slastica vrhunskog kvaliteta u našem novom shopu ponudit ćemo više od 30 različitih vrsta pralina i čokolada, među kojima se izdvaja Ruby pralina. Ruby čokolada je ružičaste boje, a dobila je ime po prirodnoj crveno-ljubičastoj boji kakaovca od kojeg se proizvodi. Tu su i slastice od suhog voća i meda prelivene čokoladom. U ponudi će se nalaziti i veliki broj premium poklona za posebne prilike”, riječi su Armina Hodžića, direktora Mak Zare.

Mak Zara je prva manufaktura za proizvodnju i prodaju čokoladnih pralina i ostalih konditorskih  proizvoda u Bosni i Hercegovini po uzoru na belgijske praline. Iz Mak Zare danas izlazi oko 40 vrsta ručno rađenih proizvoda prepoznatljivog kvaliteta i dizajna, koji su djelo domaćih stručnjaka.

Brend je prepoznatljiv po pralinama koje, osim okusima, plijene pažnju posebnim pakovanjima sa porukom u kojoj dolaze. Mak Zara svoje poslastice plasira širom Bosne i Hercegovine. Ovaj domaći brend zastupljeni je u tržnim lancima Bingo, Mercator, u Konzum marketima, dm drogerie marketu, Tropic marketima, Hoše komercu, te nekim cvjećarama i specijalizovanim trgovinama, kao i u vlastitom shopu koji se nalazi u BBI centru u Sarajevu.

“Zadovoljni smo kako se razvija poslovanje kompanije. U prošloj godini povećali smo prihode od prodaje za 35 posto. Mak Zara je dokaz da naše tržište pozitivno reagira na kvalitet, te da znanje i inovacije koje primjenjujemo, nailaze na odličan prijem kod ljubitelja vrhunskih čokoladnih slastica”, kazao je Hodžić.

Previous Mape grafika Sarajeva, nastale kao odgovor umjetnika na rat
Next BBC objavio tekst o čuvenoj bosanskoj poslastici

You might also like

Ekonomija/Biznis

Otvorena nova tvornica Sarajevskog kiseljaka u Kreševu

Sarajevski kiseljak je 21. januara 2020. u rad svečano pustio proizvodnu liniju nove tvornice u Kreševu. Riječ je o najvećoj strateškoj investiciji kompanije, ukupne vrijednosti veće od 20 miliona konvertibilnih

Ekonomija/Biznis

Bosanski izvoz u 2022. skoro 18 milijardi maraka

U periodu januar-decembar 2022. godine izvoz je iznosio 17 milijardi 974 miliona KM, što je za 25,9 % više nego uistom razdoblju 2021. godine, dok je uvoz iznosio 28 milijardi

Ekonomija/Biznis

Na privremeni rad u SLO: Stotine Bosanaca prave televizore u Gorenju

Za proizvodnim trakama nove tvornice televizora Hisense Gorenje u Velenju,, koja je s radom počela prvih dana nove godine, posao je dobilo skoro stotinu radnika iz Bosne i Hercegovine. Većina