Firma Dermal – u Kneževu za godinu i po uposlili 200 radnika, sada šire proizvodne pogone

Firma Dermal – u Kneževu za godinu i po uposlili 200 radnika, sada šire proizvodne pogone

 

Da neke firme u Bosni i Hercegovini rade i više nego dobro, pokazuje nam firma Dermal, koja svoja postrojenja ima u Kotor-Varoši i u Kneževu. Naime, ova firma morala je čak odbiti neke kupce jer nije mogla kapacitetski ispuniti ono što se od nje tražilo.

– Prodaja se povećala i broj kupaca raste. U Kneževu imamo preko 200 radnika i to je broj do kojeg smo došli za godinu i po, od septembra 2017. do danas otkad firma tu postoji. Tu radimo u prostoru koji zakupljujemo, a ono na čemu sada radimo je rješavanje vlastitog proizvodnog pogona veće površine, kako bismo mogli proširiti kapacitete i proizvodnju. Imamo tako puno narudžbi da sa ovim kapacitetima ne možemo odgovoriti na svaki zahtjev. Tako smo prije mjesec morali otkazati dva kupca s kojima smo radili od septembra jer je šest stalnih partnera s kojima radimo povećalo kapacitete i nismo mogli stići raditi i za ova dva, kazao nam je Radenko Bubić, vlasnik i direktor Dermala.

Devedeset posto onoga što proizvedu izvezu, a radi se uglavnom o poznatim svjetskim firmama sa kojima konstantno sarađuju. Izvoze u Njemačku, Italiju, Austriju, Ameriku, Kanadu, zemlje regiona… Dio proizvodnje ostane i na domaćem tržištu, a dnevno proizvedu 300 pari zaštitne namjenske radne obuće.

– Mi konstantno primamo nove radnike, ali je problem što ih nema mnogo kvalifikovanih. Došli smo do maksimalnog broja ljudi koji mogu stati u taj pogon u Kneževu i sada čekamo da otvorimo vlastiti. Imamo neku opciju da uzmemo već postojeću halu od neke firme, da ne gradimo novu, jer bi nam to bilo mnogo brže i lakše. Želimo to sve završiti što prije kako bismo mogli više i raditi. Imamo pogon i u Kotor-Varoši, ali tu se ne možemo širiti zbog radne snage, jer bi nam tu bilo veoma teško naći više radnika u kratkom periodu, kazao je Bubić.

Bubić je istakao i kako su za njihovo dobro poslovanje zaslužne dobre reference koje imaju jer rade za svjetski poznate kupce, pa ih zbog toga onda i drugi cijene jer znaju da mogu uspješno i dobro odraditi svoj posao.

 

(Oslobođenje/MiruhBosne)
Previous KS: Javni poziv za 700 pripravnika i 571 nezaposlenu osobu (VIDEO)
Next Park prirode Blidinje sa brojnim specifičnostima jedinstveni rezervat Bosne i Hercegovine

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Prirodna T&E kozmetika iz Visokog

Tradicionalni obrt T&E u vlasništvu preduzetnice Fatime Smailagić iz Visokog  bavi  se proizvodnjom prirodnih ručno rađenih sapuna i kozmetike, bez hemijskih dodataka i aditiva.  U vrijeme kada prirodna kozmetika dobiva

MADE IN BOSNIA-387

Mlinovi u Bosni i Hercegovini danonoćno melju brašno za tursko tržište (VIDEO)

Bosna i Hercegovina  95 % žitarica i brašna  izvozi  u Tursku. Samo prošle godine iz naše je zemlje u Tursku izvezeno  žitarica i brašna u vrijednosti od 65 miliona maraka,

ŽIVOT

Vratio se iz Njemačke i otvorio firmu – tamo si uvijek stranac i nemaš slobodu (Video)

Goran Lovrenović iz Busovače radio je u Njemačkoj četiri godine a danas vodi svoju firmu koja zapošljava 15 radnika. Njegova iskustva na radu u Njemačkoj nisu nimalo “zlatna”. Tvrdi da