Tuzlanski veterani zatražili da Damir Nikšić bude proglašen nepoželjnom osobom u tom gradu

Tuzlanski veterani zatražili da Damir Nikšić bude proglašen nepoželjnom osobom u tom gradu

 

Tuzlanski borci okupljeni u jedinstvenu boračku organizaciju zatražili su da Damir Nikšić, član SDP-a, bude proglašen nepoželjnom osobom na području Tuzle.

Ovaj zahtjev dolazi nakon što je Nikšić upao na Glavni odbor SDP-a i, između ostalog, poručio da se članovi iz Tuzlanskog kantona vrate u ruralnu Tuzlu, ali u hitnoj pomoći.

Također, ranije je Društvo novinara reagovalo nakon što je Nikšić sve novinare koji su izvještavali sa sjednice Glavnog odbora SDP-a nazvao lešinarima. Novinari neće dozvoliti da ih se na ovako primitivan način vrijeđa, posebno jer su medijske ekipe u centrali SDP-a provele više od 12 sati, poručili su iz Društva novinara.

-Nikšić je članove ove partije iz Tuzle označio ‘konzervativnim krilom’. U naknadno izbrisanom videu prepričava kako je ušao u verbalni sukob s nekim članovima iz Tuzle te spominje kako im je psovao Mustafu Busuladžića.

Videa koja je objavljivao Nikšić te večeri inače obiluju psovkama na račun onih koji su, po njegovom mišljenju, bili za koaliciju s SDA. Najviše je prozivao Tuzlake i Zlatka Lagumdžiju.

Gepostet von Damir Nikšić am Samstag, 9. Februar 2019

Previous Nikola Bilić: Mnogo simbolike danas u gradu podno Trebevića
Next Škola počinje ugradnju solarnih panela i elektrane, što će joj osigurati energetsku samostalnost, a učenicima zaradu

You might also like

NAŠI DANI

Negiranje zločina na Kapiji: Mato Đakoviću, zašto nisi replicirao Dodiku?

Uprkos presudama relevantnih sudova, Milorad Dodik, predsjednik entiteta RS, ovih dana je ponovo izjavio kako je zločin na tuzlanskoj Kapiji podmetnut, čime je ponovo uvrijedio građane Tuzle i porodice žrtava.

NAŠI DANI

Dr. Sebija Izetbegović: U protekloj godini isplaćena su dugovanja KCUS-a u iznosu od 63,5 miliona maraka

Od ukupno 3.367 uposlenika, koliko ih je Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS) imao u vrijeme kada je novi menadžment, na čelu sa generalnom direktoricom prof. dr. Sebijom Izetbegović, preuzeo

NAŠI DANI

Sarajevo: Građani odali počast poginulim studenticama. Premijer nezadovoljan radom policije na terenu

Ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu večeras se okupilo stotine građana kako bi odali počast dvjema djevojkama koje su prethodne noći pogunule na tom mjestu u stravičnom udesu, 21-godišnjoj  Selmi Agić i