Tuzlanski veterani zatražili da Damir Nikšić bude proglašen nepoželjnom osobom u tom gradu

Tuzlanski veterani zatražili da Damir Nikšić bude proglašen nepoželjnom osobom u tom gradu

 

Tuzlanski borci okupljeni u jedinstvenu boračku organizaciju zatražili su da Damir Nikšić, član SDP-a, bude proglašen nepoželjnom osobom na području Tuzle.

Ovaj zahtjev dolazi nakon što je Nikšić upao na Glavni odbor SDP-a i, između ostalog, poručio da se članovi iz Tuzlanskog kantona vrate u ruralnu Tuzlu, ali u hitnoj pomoći.

Također, ranije je Društvo novinara reagovalo nakon što je Nikšić sve novinare koji su izvještavali sa sjednice Glavnog odbora SDP-a nazvao lešinarima. Novinari neće dozvoliti da ih se na ovako primitivan način vrijeđa, posebno jer su medijske ekipe u centrali SDP-a provele više od 12 sati, poručili su iz Društva novinara.

-Nikšić je članove ove partije iz Tuzle označio ‘konzervativnim krilom’. U naknadno izbrisanom videu prepričava kako je ušao u verbalni sukob s nekim članovima iz Tuzle te spominje kako im je psovao Mustafu Busuladžića.

Videa koja je objavljivao Nikšić te večeri inače obiluju psovkama na račun onih koji su, po njegovom mišljenju, bili za koaliciju s SDA. Najviše je prozivao Tuzlake i Zlatka Lagumdžiju.

Gepostet von Damir Nikšić am Samstag, 9. Februar 2019

Previous Nikola Bilić: Mnogo simbolike danas u gradu podno Trebevića
Next Škola počinje ugradnju solarnih panela i elektrane, što će joj osigurati energetsku samostalnost, a učenicima zaradu

You might also like

NAŠI DANI

Salkić: Priznanja ratnim zločincima pokazuje dubinu u koju je potonula RS

Potpredsjednik bh. entiteta Republika Srpska Ramiz Salkić ocijenio je „katastrofalnim“ potez Narodne skupštine RS-a da dodjeli povelju osuđenim ratnim zločincima Radovanu Karadžiću, Momčilu Krajišniku, Biljani Plavšić. – To pokazuje dubinu

NAŠI DANI

Dan džamija: Prije 22 godine do temelja je srušena džamija Ferhadija u Banjoj Luci

– Sačuvana Saborna crkva u Sarajevu i srušena džamija Ferhadija u Banjaluci, govore sve o nama i njima. Ovi kameni svjedoci ne lažu i mogu stati nasuprot sve njihove propagande.

NAUKA I TEHNOLOGIJA

Internacionalni fakultet iz Mostara će ponuditi besplatne stipendije izbjeglicama i studentima iz sedam zemalja koje su pogođene zabranom ulaska u SAD

Internacionalni fakultet iz Mostara je u petak saopštio da će ponuditi besplatne stipendije izbjeglicama i studentima iz sedam zemalja koje su pogođene Trumpovom uredbom o zabrani ulaska imigrantima u SAD,