Aplauzi ili zvižduci: Čiji sluh nije dobar – miliona Bosanaca ili Dodikov?!

Aplauzi ili zvižduci: Čiji sluh nije dobar – miliona Bosanaca ili Dodikov?!

 

Prije dvije večeri na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase u Sarajevu, na način dostojan otvorenja Olimpijade, otvorena je sportska manifestacija EYOF.

Sve je proteklo u najboljem redu. Osim jedne stvari.

Pred više od hiljadu mladih sportista iz 46 evropskih zemalja te pred 25 hiljada posjetilaca, svoje govore imali su predsjednik Evropskog olimpijskog komiteta Janez Kocijančić, gradonačelnici Sarajeva i I. Sarajeva Abdulah Skaka i Nenad Vuković, kao i predsjedavajući državnog predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik.

Pojavljivanje posljednje spomenutog u nekoliko navrata izazvalo je zvižduke publike na stadionu, mada je prilikom govora dobijao i aplauze – objektivne sarajevske publike, sportskim rječnikom da kažemo.

Zbog čega je sve Milorad Dodik mogao dobiti zvižduke, to treba pitati prisutnu publiku.

Dan poslije, pomenute zvižduke (koji su bili upućeni lično njemu) Dodik je pokušao ‘podvaliti’ kao stvar lokalnih animoziteta i spustiti sve u blatnjavi teren nacionalizma – tamo gdje se godinama dobro snalazi. Naime, Dodik je izrekao jednu očitu neistinu rekavši kako je primijetio zvižduke upućene Srbiji!?

Ne sumnjamo kako bi Dodik volio da je tako bilo, ili da je nedajbože izviždan gradonačelnik Istočnog Sarajeva,  pa da može reći kako sarajevska publika ne voli Srbe i slično. Ali ne lezi vraže. Iako nije bilo tih zvižduka, Dodika to nije spriječilo da nas pokuša napraviti gluhim i slijepim, pa tako hladno izjavi nešto što niko nije čuo – osim njega? Snimak izjave: ovdje!

Od političara smo zaista navikli na nedosljednosti i neistinita predizborna obećanja, ali nismo još doživjeli da nas neko na ovako ofiran način pravi gluhim i glupim.

Svi koji su gledali prijenos ove manifestacije mogli su čuti da je publika pozdravljala svaku reprezentaciju, komšijske posebno.

Snimak postoji…

Sarajevo je pokazalo da može organizovati i veće događaje od ovoga. Organizatorima pohvale.. samo su nas mogli poštediti političara na tih par sati. Dovoljno ih gledamo i slušamo svakodnevno. To je trebala biti noć sporta, a priliku da govore trebali su dobiti naši sportisti, koji su u velikom broju i prisustvovali pomenutoj manifestaciji.

 

(MiruhBosne)

 

 

Previous Vlada Kantona Sarajevo: Raspisana nagrada u iznosu od 50.000 KM za informacije koje bi dovele do hapšenja Edina Gačića
Next MUP KS: Ubijen višestruki ubica Edin Gačić

You might also like

BLOG

Demaskiranje jedne politike: Ministar vanjskih poslova RH podržao spornu misu u Sarajevu

Ministar vanjskih i evropskih poslova Rep. Hrvatske dao je podršku kontroverznom održavanju katoličkog vjerskog obreda u Sarajevu za stradale nacističke saradnike u Drugom svjetskom ratu. -U telefonskom razgovoru s vrhbosanskim

NAŠI DANI

Čović sam sebe demantuje: preko noći zaboravio priče o ‘trećem entitetu’

Dragan Čović danas je u Mostaru nakon sjednice HNS-a kazao da ne postoji dokument u kojem postoji treći entitet. No, s druge strane Čović je u samo tri TV gostovanja

BLOG

Bosna i Hercegovina ima i Ustav i Ustavni sud; u Srbiji građani ostavljeni na vjetrometini

Srbijanski novinar Teofil Pančić u autorskom tekstu za ‘Vreme’ piše: -Zapadno od granice centralnog dijela Republike Srbije nalazi se Bosna i Hercegovina. Za nju ovdašnji mudraci raznih fela vole da