Aplauzi ili zvižduci: Čiji sluh nije dobar – miliona Bosanaca ili Dodikov?!

Aplauzi ili zvižduci: Čiji sluh nije dobar – miliona Bosanaca ili Dodikov?!

 

Prije dvije večeri na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase u Sarajevu, na način dostojan otvorenja Olimpijade, otvorena je sportska manifestacija EYOF.

Sve je proteklo u najboljem redu. Osim jedne stvari.

Pred više od hiljadu mladih sportista iz 46 evropskih zemalja te pred 25 hiljada posjetilaca, svoje govore imali su predsjednik Evropskog olimpijskog komiteta Janez Kocijančić, gradonačelnici Sarajeva i I. Sarajeva Abdulah Skaka i Nenad Vuković, kao i predsjedavajući državnog predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik.

Pojavljivanje posljednje spomenutog u nekoliko navrata izazvalo je zvižduke publike na stadionu, mada je prilikom govora dobijao i aplauze – objektivne sarajevske publike, sportskim rječnikom da kažemo.

Zbog čega je sve Milorad Dodik mogao dobiti zvižduke, to treba pitati prisutnu publiku.

Dan poslije, pomenute zvižduke (koji su bili upućeni lično njemu) Dodik je pokušao ‘podvaliti’ kao stvar lokalnih animoziteta i spustiti sve u blatnjavi teren nacionalizma – tamo gdje se godinama dobro snalazi. Naime, Dodik je izrekao jednu očitu neistinu rekavši kako je primijetio zvižduke upućene Srbiji!?

Ne sumnjamo kako bi Dodik volio da je tako bilo, ili da je nedajbože izviždan gradonačelnik Istočnog Sarajeva,  pa da može reći kako sarajevska publika ne voli Srbe i slično. Ali ne lezi vraže. Iako nije bilo tih zvižduka, Dodika to nije spriječilo da nas pokuša napraviti gluhim i slijepim, pa tako hladno izjavi nešto što niko nije čuo – osim njega? Snimak izjave: ovdje!

Od političara smo zaista navikli na nedosljednosti i neistinita predizborna obećanja, ali nismo još doživjeli da nas neko na ovako ofiran način pravi gluhim i glupim.

Svi koji su gledali prijenos ove manifestacije mogli su čuti da je publika pozdravljala svaku reprezentaciju, komšijske posebno.

Snimak postoji…

Sarajevo je pokazalo da može organizovati i veće događaje od ovoga. Organizatorima pohvale.. samo su nas mogli poštediti političara na tih par sati. Dovoljno ih gledamo i slušamo svakodnevno. To je trebala biti noć sporta, a priliku da govore trebali su dobiti naši sportisti, koji su u velikom broju i prisustvovali pomenutoj manifestaciji.

 

(MiruhBosne)

 

 

Previous Vlada Kantona Sarajevo: Raspisana nagrada u iznosu od 50.000 KM za informacije koje bi dovele do hapšenja Edina Gačića
Next MUP KS: Ubijen višestruki ubica Edin Gačić

You might also like

BLOG

Edin Hasanović, poznati umjetnik čiji je otac odveden na današnji dan: ‘Još godina dana i onda imam baš toliko godina koliko je on imao toga dana. 26’

Danas je na mezarju kod Kalesije klanjana dženaza-namaz i obavljen ukop devet zvorničkih Bošnjaka, koji su ubijeni 1992. godine. Sa područja općine Zvornik od 1992. do 1995. nestalo je ukupno

BLOG

Spomenik Mehmed-paši Sokoloviću: Srbovanje i mitomanisanje u Višegradu

U Višegradu je danas popodne, na šetalištu između takozvanog Andrićgrada i mosta Mehmed-paše Sokolovića, otkriven spomenik Mehmed-paši Sokoloviću. Sokolović je bio veliki vezir Osmanskog carstva u 16. vijeku, iz srednjovjekovnog

NAŠI DANI

Partneri Dodik i Čović se protive reviziji tužbe protiv Srbije

Predsjednici SNSD-a Milorad Dodik i HDZ-a Dragan Čović razgovarali su danas u Banjoj Luci o političkim prilikama u BiH oglasivši se sa jedinstvenim stavom da bi moguća revizija tužbe Bosne