Aplauzi ili zvižduci: Čiji sluh nije dobar – miliona Bosanaca ili Dodikov?!

Aplauzi ili zvižduci: Čiji sluh nije dobar – miliona Bosanaca ili Dodikov?!

 

Prije dvije večeri na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase u Sarajevu, na način dostojan otvorenja Olimpijade, otvorena je sportska manifestacija EYOF.

Sve je proteklo u najboljem redu. Osim jedne stvari.

Pred više od hiljadu mladih sportista iz 46 evropskih zemalja te pred 25 hiljada posjetilaca, svoje govore imali su predsjednik Evropskog olimpijskog komiteta Janez Kocijančić, gradonačelnici Sarajeva i I. Sarajeva Abdulah Skaka i Nenad Vuković, kao i predsjedavajući državnog predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik.

Pojavljivanje posljednje spomenutog u nekoliko navrata izazvalo je zvižduke publike na stadionu, mada je prilikom govora dobijao i aplauze – objektivne sarajevske publike, sportskim rječnikom da kažemo.

Zbog čega je sve Milorad Dodik mogao dobiti zvižduke, to treba pitati prisutnu publiku.

Dan poslije, pomenute zvižduke (koji su bili upućeni lično njemu) Dodik je pokušao ‘podvaliti’ kao stvar lokalnih animoziteta i spustiti sve u blatnjavi teren nacionalizma – tamo gdje se godinama dobro snalazi. Naime, Dodik je izrekao jednu očitu neistinu rekavši kako je primijetio zvižduke upućene Srbiji!?

Ne sumnjamo kako bi Dodik volio da je tako bilo, ili da je nedajbože izviždan gradonačelnik Istočnog Sarajeva,  pa da može reći kako sarajevska publika ne voli Srbe i slično. Ali ne lezi vraže. Iako nije bilo tih zvižduka, Dodika to nije spriječilo da nas pokuša napraviti gluhim i slijepim, pa tako hladno izjavi nešto što niko nije čuo – osim njega? Snimak izjave: ovdje!

Od političara smo zaista navikli na nedosljednosti i neistinita predizborna obećanja, ali nismo još doživjeli da nas neko na ovako ofiran način pravi gluhim i glupim.

Svi koji su gledali prijenos ove manifestacije mogli su čuti da je publika pozdravljala svaku reprezentaciju, komšijske posebno.

Snimak postoji…

Sarajevo je pokazalo da može organizovati i veće događaje od ovoga. Organizatorima pohvale.. samo su nas mogli poštediti političara na tih par sati. Dovoljno ih gledamo i slušamo svakodnevno. To je trebala biti noć sporta, a priliku da govore trebali su dobiti naši sportisti, koji su u velikom broju i prisustvovali pomenutoj manifestaciji.

 

(MiruhBosne)

 

 

Previous Vlada Kantona Sarajevo: Raspisana nagrada u iznosu od 50.000 KM za informacije koje bi dovele do hapšenja Edina Gačića
Next MUP KS: Ubijen višestruki ubica Edin Gačić

You might also like

BLOG

Prevlast Bosne nad Srbijom: Od Kulina bana do današnjih dana

Prema nekim mišljenjima još u vrijeme bosanskog bana Kulina (period vladavine 1180. do 1204. godine), Bosna je imala vlast na Srbijom, odnosno Raškom. Bosansko-hrvatski  akademik Mirko Vidović u tom kontekstu navodi

BLOG

HDZ je najgenocidniji politički entitet u ovom dijelu Europe

  Nitko, ali baš nitko sve ove godine prema Hrvatima nije počinio takve zločine u BiH kao HDZ. I to zajednički HDZ iz Zagreba i onaj Čovićev iz Mostara. Javno

BLOG

PAVLE RADIĆ: SPASAVANJE KABADAHIJE DODIKA

  Gologuzija koja dozvoljava da njom vlada najgori ološ… Dok Dodik šešeljizmom brani maskirane privatne interese i kabadahijski vlastodržački ego – obilato koristeći beogradske i kremaljske vlastodržačke adrese koje mu se