MUP KS: Ubijen višestruki ubica Edin Gačić

MUP KS: Ubijen višestruki ubica Edin Gačić

 

Na području Lepenice danas je ubijen višestruki ubica Edin Gačić, potvrdila je za Anadolu Agency (AA) Suvada Kuldija, glasnogovornica Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS).

Kako je kazala, ubili su ga pripadnici specijalne policije MUP-a KS-a.

  • I ministar unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine Aljoša Čampara potvrdio je Feni da je osumnjičeni za dvostruko ubistvo Edin Gačić ubijen u policijskoj potrazi.

Edin Gačić je osumnjičen za ubistva policajca Mahira Begića u Suhodolu i Sauda Sultanića u Konjicu. Prije ubistava počinjenih proteklih dana, počinio je još dva prije nekoliko godina zbog čega je bio na odsluženju višegodišnje zatvorske kazne.

 

(Agencije)
Previous Aplauzi ili zvižduci: Čiji sluh nije dobar - miliona Bosanaca ili Dodikov?!
Next U čemu je razlika između "Herceg-Bosno, srce ponosno" i "italijanske Istre"?

You might also like

NAŠI DANI

ŽRTVAMA RATNIH ZLOČINA SE PRIJETI ODUZIMANJEM IMOVINE

Velikom broju žrtava ratnih zločina, bivših logoraša, žrtava torture, seksualnog nasilja u ratu i porodica nestalih i ubijenih lica, prijeti se oduzimanjem imovine ukoliko nemaju sredstava da plate troškove postupka

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Uhapšen Dušan Ćulibrk, osumnjičen za ubistvo 51 civila 1992. na području Bosanske Krupe

Po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine lišena slobode osoba koja se sumnjiči za ubistvo 51 civila na području Bosanske Krupe, 1992. godine. Osumnjičeni se tereti za ubistvo 44 zatočenika iz

NAŠI DANI

Vučić: Neki u regionu žele da uvuku Srbiju u sukobe; da je obilježe kao nekoga ko je “protiv zapadne civilizacije”

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom obraćanja javnosti nakon sastanka sa kosovskim Srbima da je pokušao da objasni Srbima sa Kosova da “neki u regionu igraju protiv Srbije”.