Veliko interesovanje za turističku ponudu Sarajeva na sajmu BIT u Milanu

Veliko interesovanje za turističku ponudu Sarajeva na sajmu BIT u Milanu

 

Turistička zajednica Kantona Sarajevo je, od 10. do 12. februara,  prvi put predstavila turističku ponudu na sajmu BIT u Milanu.

Turisti iz Italije iskazali su veliko interesovanje za posjetu Sarajevu, koja bi, tvrde mnogi od njih, bila mnogo češća i jednostavnija kada bi bila uvedena direktna avionska linija Milano –  Sarajevo.

Italijani spadaju među top deset posjetilaca u Kantonu Sarajevo, pokazuje statistički izvještaj za 2018. godinu.

Osim mnogobrojnih turista i turističkih djelatnika, posebna gošća na štandu Turističke zajednice  Kantona Sarajevo bila je Jasna Martinčević, iz konzulata BiH u Milanu, saopćeno je iz Turističke zajednice KS.

Na sajmu je učestvovalo više od 2.000 turističkih izlagača, a posjetilo ga je više od 60.000 posjetilaca. Sajmište je smješteno u centru Milana, što omogućava bolju komunikaciju i jednostavnost pristupa i pruža mogućnosti B2B susreta, te iz godine u godinu ojačava umrežavanje turističkih djelatnika.

Sajam BIT je jedan od vodećih i najvećih sajmova u svijetu, te najznačajniji i najpoznatiji sajam u Italiji, koji se svake godine održava u Milanu još od 1980. godine. Okuplja menadžere, stručnjake iz područja turizma i brižljivo odabrane, ciljane kupce iz različitih geografskih područja i proizvodnih sektora.

Previous SANSKI MOST: Komšije nakon požara porodici izgradile novi krov
Next Bosanska Krupa: Posao za 42 novoobučena zavarivača

You might also like

TURIZAM

Adis Tanović izložbama fotografija i fotomonografijom predstavlja Bosnu i Hercegovinu u Skandinaviji

Autor promocije “BiH u EU” Adis Tanović organizirat će od 6. do 21. marta u Danskoj, Švedskoj i Norveškoj 15 izložbi fotografija i prezentacija fotomonografije Bosne i Hercegovine. Na izložbi

TURIZAM

CNN: 10 razloga zašto treba posjetiti Bosnu i Hercegovinu (FOTO)

Mnogi ljudi su upoznati sa ratom iz 1990-ih, ali 20 godina kasnije, Bosna i Hercegovina je zasigurno jedna od najuzbudljivijih destinacija u Evropi, stoga CNN nudi 10 razloga za posjetiti našu

TURIZAM

Nacionalni park Una: Posjete u 2015. veće za 40 posto

Za Nacionalni park Una 2015. godina bila je više nego uspješna. Ostvareno je  40-postotno povaćanje broja gostiju u odnosu na 2014. godinu koja je bila rekordna do sada. Rezultati nagovještavaju