Veliko interesovanje za turističku ponudu Sarajeva na sajmu BIT u Milanu

Veliko interesovanje za turističku ponudu Sarajeva na sajmu BIT u Milanu

 

Turistička zajednica Kantona Sarajevo je, od 10. do 12. februara,  prvi put predstavila turističku ponudu na sajmu BIT u Milanu.

Turisti iz Italije iskazali su veliko interesovanje za posjetu Sarajevu, koja bi, tvrde mnogi od njih, bila mnogo češća i jednostavnija kada bi bila uvedena direktna avionska linija Milano –  Sarajevo.

Italijani spadaju među top deset posjetilaca u Kantonu Sarajevo, pokazuje statistički izvještaj za 2018. godinu.

Osim mnogobrojnih turista i turističkih djelatnika, posebna gošća na štandu Turističke zajednice  Kantona Sarajevo bila je Jasna Martinčević, iz konzulata BiH u Milanu, saopćeno je iz Turističke zajednice KS.

Na sajmu je učestvovalo više od 2.000 turističkih izlagača, a posjetilo ga je više od 60.000 posjetilaca. Sajmište je smješteno u centru Milana, što omogućava bolju komunikaciju i jednostavnost pristupa i pruža mogućnosti B2B susreta, te iz godine u godinu ojačava umrežavanje turističkih djelatnika.

Sajam BIT je jedan od vodećih i najvećih sajmova u svijetu, te najznačajniji i najpoznatiji sajam u Italiji, koji se svake godine održava u Milanu još od 1980. godine. Okuplja menadžere, stručnjake iz područja turizma i brižljivo odabrane, ciljane kupce iz različitih geografskih područja i proizvodnih sektora.

Previous SANSKI MOST: Komšije nakon požara porodici izgradile novi krov
Next Bosanska Krupa: Posao za 42 novoobučena zavarivača

You might also like

TURIZAM

Na Nišićkoj visoravni u planu izgradnja zabavnog parka

Kuvajtska firma Assad-Al Akeel, koja je na području sela Ravne na Nišićkoj visoravni kupila 150 dunuma zemlje, ima namjeru izgraditi zabavni, odnosno adrenalinski park. Kako saznajemo, kompletan prostor bio bi ispunjen različitim sadržajima zabavnog

TURIZAM

Novi hotelski brend Ibis Styles u Sarajevu, investicija vrijedna 30 miliona KM

  Na mjestu nekadašnjeg hotela Sarajevo u općini Novi Grad uskoro će biti otvoren novi hotelski brend Ibis Styles, čime će biti obogaćena hotelsko – turistička ponuda u glavnom gradu

BLOG

TURISTIČKI MAGNETI- ENERGIJA PIRAMIDA

  Lagano se bližimo proljeću, a sa buđenjem prirode, probudiće se i naši turistički potencijali. Piramidalna priča i dalje živi, pa se treba prilagoditi jednom njenom segmentu. Energiji koju akumulira