Veliko interesovanje za turističku ponudu Sarajeva na sajmu BIT u Milanu

Veliko interesovanje za turističku ponudu Sarajeva na sajmu BIT u Milanu

 

Turistička zajednica Kantona Sarajevo je, od 10. do 12. februara,  prvi put predstavila turističku ponudu na sajmu BIT u Milanu.

Turisti iz Italije iskazali su veliko interesovanje za posjetu Sarajevu, koja bi, tvrde mnogi od njih, bila mnogo češća i jednostavnija kada bi bila uvedena direktna avionska linija Milano –  Sarajevo.

Italijani spadaju među top deset posjetilaca u Kantonu Sarajevo, pokazuje statistički izvještaj za 2018. godinu.

Osim mnogobrojnih turista i turističkih djelatnika, posebna gošća na štandu Turističke zajednice  Kantona Sarajevo bila je Jasna Martinčević, iz konzulata BiH u Milanu, saopćeno je iz Turističke zajednice KS.

Na sajmu je učestvovalo više od 2.000 turističkih izlagača, a posjetilo ga je više od 60.000 posjetilaca. Sajmište je smješteno u centru Milana, što omogućava bolju komunikaciju i jednostavnost pristupa i pruža mogućnosti B2B susreta, te iz godine u godinu ojačava umrežavanje turističkih djelatnika.

Sajam BIT je jedan od vodećih i najvećih sajmova u svijetu, te najznačajniji i najpoznatiji sajam u Italiji, koji se svake godine održava u Milanu još od 1980. godine. Okuplja menadžere, stručnjake iz područja turizma i brižljivo odabrane, ciljane kupce iz različitih geografskih područja i proizvodnih sektora.

Previous SANSKI MOST: Komšije nakon požara porodici izgradile novi krov
Next Bosanska Krupa: Posao za 42 novoobučena zavarivača

You might also like

TURIZAM

CNN: 10 razloga zašto treba posjetiti Bosnu i Hercegovinu (FOTO)

Mnogi ljudi su upoznati sa ratom iz 1990-ih, ali 20 godina kasnije, Bosna i Hercegovina je zasigurno jedna od najuzbudljivijih destinacija u Evropi, stoga CNN nudi 10 razloga za posjetiti našu

BH RAZGLEDNICA

Špilju Vjetrenicu u prošloj godini posjetilo 15 hiljada turista

  Špilju Vjetrenicu, jednu od najatraktivnijih špilja u Bosni i Hercegovini, u protekloj je godini posjetilo oko 15 hiljada turista, rekao je Feni vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća Vjetrenica Nikša

BH RAZGLEDNICA

Neum spremno dočekuje ljetnu sezonu (VIDEO)

  Neum spremno dočekuje ljetnu sezonu, a u toku su posljednje pripreme uređenja grada, plaža, šetališta, smještajnih kapaciteta. Očekivanja su da će ova godina biti uspješnija od protekle, koja je