Veliko interesovanje za turističku ponudu Sarajeva na sajmu BIT u Milanu

Veliko interesovanje za turističku ponudu Sarajeva na sajmu BIT u Milanu

 

Turistička zajednica Kantona Sarajevo je, od 10. do 12. februara,  prvi put predstavila turističku ponudu na sajmu BIT u Milanu.

Turisti iz Italije iskazali su veliko interesovanje za posjetu Sarajevu, koja bi, tvrde mnogi od njih, bila mnogo češća i jednostavnija kada bi bila uvedena direktna avionska linija Milano –  Sarajevo.

Italijani spadaju među top deset posjetilaca u Kantonu Sarajevo, pokazuje statistički izvještaj za 2018. godinu.

Osim mnogobrojnih turista i turističkih djelatnika, posebna gošća na štandu Turističke zajednice  Kantona Sarajevo bila je Jasna Martinčević, iz konzulata BiH u Milanu, saopćeno je iz Turističke zajednice KS.

Na sajmu je učestvovalo više od 2.000 turističkih izlagača, a posjetilo ga je više od 60.000 posjetilaca. Sajmište je smješteno u centru Milana, što omogućava bolju komunikaciju i jednostavnost pristupa i pruža mogućnosti B2B susreta, te iz godine u godinu ojačava umrežavanje turističkih djelatnika.

Sajam BIT je jedan od vodećih i najvećih sajmova u svijetu, te najznačajniji i najpoznatiji sajam u Italiji, koji se svake godine održava u Milanu još od 1980. godine. Okuplja menadžere, stručnjake iz područja turizma i brižljivo odabrane, ciljane kupce iz različitih geografskih područja i proizvodnih sektora.

Previous SANSKI MOST: Komšije nakon požara porodici izgradile novi krov
Next Bosanska Krupa: Posao za 42 novoobučena zavarivača

You might also like

TURIZAM

Rijeka Bregava, žila kucavica Stoca, sve atraktivnija turistima

Stolac-grad na jugu Hercegovine, bogat je kulturnohistorijskom baštinom. Tu su i mnogobrojna prirodna bogatstva koja ovaj grad ima. Jedno od najvećih je rijeka Bregava, žila kucavica Stoca, koja mještanima pruža osvježenje u vrelim

BH RAZGLEDNICA

NP Una privlači sve više turista – Bihać 2011. imao 4 hotela, dok ih danas ima 41 i više od 500 smještajnih jedinica

 Direktor Javnog preduzeća “Nacionalni park Una” Amarildo Mulić potvrdio je kako je ove godine već evidentirano 126.000 posjetitelja, što je rekordna brojka, ali i najbolja potvrda rasta i razvoja ovog

TURIZAM

Bihać i ljepote Une: Među najpopularnijim turističkim destinacijama u Bosni i Hercegovini

Bihać, grad na zapadu Bosne i Hercegovine, kao i rijeka Una koja protiče tim područjem, među najpoznatijim su turističkim destinacijama u zemlji. Bihać je stoljećima vjerni čuvar nemirnih bosanskih granica.