Na najvećem svjetskom sajmu organskih proizvoda prisutno 8 bosanskih kompanija

Na najvećem svjetskom sajmu organskih proizvoda prisutno 8 bosanskih kompanija

 

Jučer je Nirnbergu, Savezna Republika Njemačka, svečano otvoren najveći svjetski sajam organskih proizvoda – BIOFACH 2019, koji će trajati do 16. 02. 2019. godine.

Šestu godinu za redom Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine organizuje zajednički nastup bosanskohercegovačkih proizvođača iz sektora ljekovitog i aromatičnog bilja, gljiva, šumskih plodova, eteričnih ulja i meda na ovom prestižnom sajmu.

Na zajedničkom štandu Bosne i Hercegovine predstavljaja se osam kompanija: Anđelić d.o.o. Trebinje, Bosnaplod d.o.o. – Brčko, Frost d.o.o. – Ljubuški, Halilović d.o.o. – Ilijaš, Heko d.o.o. – Bugojno, Malo Sunce d.o.o. – Mostar, Novi Dan d.o.o.  – Mostar i Pego d.o.o. – Čitluk.

Izlagači i organizatori nastupa na sajmu očekuju da će tojekom sajma biti uspostavljeni novi kontakti i ugovoreni novi poslovi koji će rezultirati povećanjem izvoza i otvaranjem novih izvoznih tržišta za bosanskohercegovačke firme.

Zajednički štand Bosne i Hercegovine je posjetila i generalna konzulica Bosne i Hercegovine u Minhenu gđa. Ruzmira Tihić Kadrić.

Previous Lagumdžija: Očigledno postoje oni koji se plaše mog povratka
Next Pozitivna priča iz Sanskog Mosta: Firma koja proizvodi, raste i treba još radnika

You might also like

Ekonomija/Biznis

Posao od 14 mil. maraka: Uskoro počinju radovi na izgradnji Termoelektrane Banovići

  Radovi na izgradnji dugoočekivane Termoelektrane Banovići uskoro mogli početi Kako Akta.ba saznaje Rudnici mrkog uglja Banovići objavili su poziv u kojem traže nadzorni organ – inženjera nad implementacijom ugovora o inženjeringu, nabavci

Ekonomija/Biznis

Tradicionalni i historijski motivi sve prisutniji na domaćim proizvodima

  Tradicija predstavlja jedan od glavnih temelja opstanka jedne zajednice kao kolektiva. Bogatstvo i važnost bosanskohercegovačke tradicije, njenih kulturnih, historijskih i društvenih vrijednosti prepoznali su mnogi ovdašnji umjetnici. Danas ih

Ekonomija/Biznis

Sanski Most: CNC LAB zapošljava oko 30 ljudi, a prosječna dob uposlenika je 21 godina

Sanski Most je u posljednje tri godine postao prepoznatljiv po nekoliko kompanija koje su pokrenute zahvaljujući inicijativi dijasporske zajednice. Jedna od takvih investicija, pokrenuta zahvaljujući prenosu znanja, iskustva i poslovnih