Na najvećem svjetskom sajmu organskih proizvoda prisutno 8 bosanskih kompanija

Na najvećem svjetskom sajmu organskih proizvoda prisutno 8 bosanskih kompanija

 

Jučer je Nirnbergu, Savezna Republika Njemačka, svečano otvoren najveći svjetski sajam organskih proizvoda – BIOFACH 2019, koji će trajati do 16. 02. 2019. godine.

Šestu godinu za redom Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine organizuje zajednički nastup bosanskohercegovačkih proizvođača iz sektora ljekovitog i aromatičnog bilja, gljiva, šumskih plodova, eteričnih ulja i meda na ovom prestižnom sajmu.

Na zajedničkom štandu Bosne i Hercegovine predstavljaja se osam kompanija: Anđelić d.o.o. Trebinje, Bosnaplod d.o.o. – Brčko, Frost d.o.o. – Ljubuški, Halilović d.o.o. – Ilijaš, Heko d.o.o. – Bugojno, Malo Sunce d.o.o. – Mostar, Novi Dan d.o.o.  – Mostar i Pego d.o.o. – Čitluk.

Izlagači i organizatori nastupa na sajmu očekuju da će tojekom sajma biti uspostavljeni novi kontakti i ugovoreni novi poslovi koji će rezultirati povećanjem izvoza i otvaranjem novih izvoznih tržišta za bosanskohercegovačke firme.

Zajednički štand Bosne i Hercegovine je posjetila i generalna konzulica Bosne i Hercegovine u Minhenu gđa. Ruzmira Tihić Kadrić.

Previous Lagumdžija: Očigledno postoje oni koji se plaše mog povratka
Next Pozitivna priča iz Sanskog Mosta: Firma koja proizvodi, raste i treba još radnika

You might also like

Ekonomija/Biznis

Prvi zaštićeni bosanski brend stiže na police širom EU

  Šljiva iz Bosne i Hercegovine postat će prvi zaštićeni bh. brend na njemačkom i tržištu EU, koji će imati i svoj prepoznatljiv logotip. Ideja je potekla od kupaca naše

Ekonomija/Biznis

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo nastavljeni radovi na izgradnji VIP salona

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo nakon okončanog žalbenog postupka pred Uredom za žalbe i donesenom odlukom u korist J.P. Međunarodni aerodroma Sarajevo nastavljeni su radovi na izgradnji VIP salona, koji se

Ekonomija/Biznis

Vratio se iz Holandije i pokrenuo firmu koja se bavi online prodajom

  Alen Avdić je nakon pet godina u sektoru investicionog bankarstva u Holandiji, a zatim i rada za kompanije koje se bave online prodajom na evropskom tržištu, odlučio da je vrijeme