Na najvećem svjetskom sajmu organskih proizvoda prisutno 8 bosanskih kompanija

Na najvećem svjetskom sajmu organskih proizvoda prisutno 8 bosanskih kompanija

 

Jučer je Nirnbergu, Savezna Republika Njemačka, svečano otvoren najveći svjetski sajam organskih proizvoda – BIOFACH 2019, koji će trajati do 16. 02. 2019. godine.

Šestu godinu za redom Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine organizuje zajednički nastup bosanskohercegovačkih proizvođača iz sektora ljekovitog i aromatičnog bilja, gljiva, šumskih plodova, eteričnih ulja i meda na ovom prestižnom sajmu.

Na zajedničkom štandu Bosne i Hercegovine predstavljaja se osam kompanija: Anđelić d.o.o. Trebinje, Bosnaplod d.o.o. – Brčko, Frost d.o.o. – Ljubuški, Halilović d.o.o. – Ilijaš, Heko d.o.o. – Bugojno, Malo Sunce d.o.o. – Mostar, Novi Dan d.o.o.  – Mostar i Pego d.o.o. – Čitluk.

Izlagači i organizatori nastupa na sajmu očekuju da će tojekom sajma biti uspostavljeni novi kontakti i ugovoreni novi poslovi koji će rezultirati povećanjem izvoza i otvaranjem novih izvoznih tržišta za bosanskohercegovačke firme.

Zajednički štand Bosne i Hercegovine je posjetila i generalna konzulica Bosne i Hercegovine u Minhenu gđa. Ruzmira Tihić Kadrić.

Previous Lagumdžija: Očigledno postoje oni koji se plaše mog povratka
Next Pozitivna priča iz Sanskog Mosta: Firma koja proizvodi, raste i treba još radnika

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Maslinovo ulje iz Hercegovine rame uz rame svjetskim uljima

Maslinova ulja iz Hercegovine dostigla su zavidan nivo kvaliteta što potvrđuju ocjene na domaćim i međunarodnim takmičenjima, stabla masline trenutno se prostiru na površini od 350 hektara, a treba napraviti

ZDRAVLJE

Klinički centar Tuzla novim metodama u vrhu svjetske medicine

  Univerzitetski klinički centar Tuzla bio je prvi u Bosni i Hercegovini koji je uveo transplantacije jetre po kojima je bio vodeći centar u zemlji. Liječnici UKC Tuzla nedavno su,

MADE IN BOSNIA-387

Made in BiH: “Extra” toaletni proizvodi probijaju se na tržište

Kad se otvori domaći proizvodni pogon i uposle radnici iz Bosne i Hercegovine, pozitivni efekti se osjete odmah i treba ih promovirati. Iako je ovaj pogon otvoren davno, nije kasno